Un kit de testare pentru coronavirus in doar 15 minute ar putea fi gata in curand

Marti, 17 Martie 2020, ora 14:08
991 citiri
Un kit de testare pentru coronavirus in doar 15 minute ar putea fi gata in curand
Foto: Arhiva Ziare.com

O companie irlandeza a inventat un kit de testare pentru noul coronavirus care da rezultatele in 15 minute.

Numit "Assay Genie" si inventat de Colm Ryan si Sean Mac Fhearraigh, kit-ul foloseste tehnologia testelor de sarcina pentru a da rezultate rapide.

Conform Irish Post, pentru testare nu este nevoie decat de o picatura de sange. Desi inca se afla in faza pilot, creatorii sustin ca acest nou kit rapid poate fi lansat in doar 7 zile, ceea ce ar ajuta enorm la combaterea raspandirii virusului.

Ryan si Mac Fhearraigh, amandoi cu doctorate in biochimie si absolventi ai Universitatii din Dublin, au inceput sa lucreze la kit inca din luna ianuarie, dupa ce au aflat cum se raspandeste virusul la Wuhan, China.

Astfel, Assay Genie utilizeaza principiul imunocromatografiei conjugat cu aur coloidal pentru a detecta virusul, prezenta acestuia fiind confirmata prin schimbarea culorii kit-ului.

Ryan a precizat ca cei doi au fost contactati de multe spitale din Irlanda si Marea Britanie chiar daca aceasta trusa rapida se afla in stadiul de cercetare.

El a mai spus ca un lot cu astfel de teste ar trebui sa fie gata in sapte zile, punctand ca "avem nevoie de un raspuns rapid la acest virus".

Citeste cele mai noi informatii despre coronavirus

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

A.D. ...citeste mai departe despre "Un kit de testare pentru coronavirus in doar 15 minute ar putea fi gata in curand" pe Ziare.com

#kit rapid testare coronavirus, #15 minute test coronavirus , #Stiri Administratie