Un irakian a fost declarat indezirabil in Romania: Facea propaganda pentru Statul Islamic

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 15:07
3449 citiri
Un irakian a fost declarat indezirabil in Romania: Facea propaganda pentru Statul Islamic
Foto: SRI

Un irakian islamist a fost declarat indezirabil in Romania, pentru o perioada de zece ani, printr-o sentinta data joi de Curtea la Apel Bucuresti, la sesizarea Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Cetateanul irakian a intrat in atentia Serviciului in cursul anului 2013, la scurt timp dupa sosirea in Romania in baza unei vize de studii, se arata intr-un comunicat transmis de SRI.

SRI l-a monitorizat pe individ si a descoperit ca acesta avea "activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale".

Mai exact, irakianul avea un profil religios radical si a manifestat in mai multe randuri intoleranta fata de occidentali si musulmanii siiti. De asemenea, el desfasura activitati de propaganda menite sa atraga persoane de aceeasi religie din tara noastra spre ideologia jihadista a Statului Islamic sau Daesh (acronimul ISIL in araba), ...citeste mai departe despre "Un irakian a fost declarat indezirabil in Romania: Facea propaganda pentru Statul Islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#irakian indezirabil Romania, #irakian Statul Islamic Romania , #Stiri Administratie