Un inculpat in dosarul Motorina dezvaluie cum facea trafic cu cisterne de combustibil si cum ducea gentile cu bani

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 20:24
1302 citiri
Un inculpat in dosarul Motorina dezvaluie cum facea trafic cu cisterne de combustibil si cum ducea gentile cu bani
Foto: ICCJ

Nicolae Belba, inculpat in dosarul Motorina, a aratat marti, in declaratia data la instanta suprema, ca scotea bani din banca si ii dadea lui Mihai Buliga si George Guliu, iar uneori si lui Radu Nemes, care ii spunea ca trebuie sa ridice banii pentru achizitia de cereale, dar mai departe nu stia ce face cu ei, precizand ca a fost amenintat sa isi "tina gura".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a continuat audierile in dosarul Motorina, in care fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, si ceilalti inculpati au contestat pedepsele primite in iunie 2016, la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta l-a audiat pe Nicolae Belba, care la Curtea de Apel Bucuresti a primit o pedeapsa de trei ani si cinci luni de inchisoare. Belba le-a spus judecatorilor ca se face vinovat de sprijinirea unui grup infractional organizat si ca a lucrat ani buni pentru Radu Nemes, George Guliu, Mihai Buliga si Dumitru Chirvasitu.

"Scoatem banii de la banca si ii predam mai departe. Ii dadeam lui Buliga si lui Guliu, rareori lui Nemes. Cel din urma imi spunea ca trebuie sa ridic banii pentru achizitia de cereale, dar ce facea mai departe cu ei nu stiu.

Nu am fost angajat firmei, eram finul lui Guliu. Trimiteam doi baieti la banca si imi aduceau banii mie. Ei luau un salariu de 5.000 sau 6.000 de lei pe luna. Ei nu stiau ce fac cu societatile inscrise pe numele lor. Chirvasitu le-a zis ca nu se va intampla niciodata nimic rau.

Cand au aparut problemele cu DIICOT Calarasi, unul dintre baieti a cerut ajutorul lui Chirvasitu, care i-a zis ca-l ajuta, dar dupa aia nu a mai raspuns la telefon", a sustinut Belba.

Cum se facea trafic cu motorina

El a continuat sa dea amanunte despre traficul de motorina facut in Portul Constanta.

"Cisternele de motorina plecau direct din Portul Constanta si ajungeau la destinatie. Unele nu ajungeau pe platforma Excella. Nu se produceau combustibili pe Excella, am lucrat acolo de cand s-a construit platforma, nu se putea produce motorina.

Cozma Mariana tinea contabilitatea. I-am dus acte de la societati, acte date de Guliu. Ea le trimitea la finante. Cand era control de la Garda Financiara, prezenta documente solicitate.

La Partener Nobless nu lucra nimeni. Guliu, prin relatiile de la Constanta, imi spunea ca sunt controale la cele doua firme. Cozma lua actele in sacosa si le ducea la Constanta", a mai spus Belba.

Acesta a mai aratat ca, din ordinul lui Guliu, schimba telefonele mobile la doua sapt ...citeste mai departe despre "Un inculpat in dosarul Motorina dezvaluie cum facea trafic cu cisterne de combustibil si cum ducea gentile cu bani" pe Ziare.com

#Nicolae Belba sosar Motorina, #audieri dosar Motorina Sorin Blejnar, #condamnati dosar Motorina , #Stiri Administratie