Un fost ministru al Sanatatii critica numirea noului presedinte CNAS: E un lobby-ist al industriei farma

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 08:25
1228 citiri
Un fost ministru al Sanatatii critica numirea noului presedinte CNAS: E un lobby-ist al industriei farma
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu critica, intr-o postare pe Facebook, intitulata "Un lobby-ist farma la conducerea CNAS", numirea lui Laurentiu Mihai, director al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice, la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

"Astazi, domnul Tudose l-a numit in fruntea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pe unul dintre cei mai longevivi lobby-isti ai industriei. Pe domnul Laurentiu Mihai. Nu doresc in niciun fel sa ii judec domnului Laurentiu Mihai activitatea de pana acum, activitate de peste 6 ani in serviciul intereselor private (comerciale si legitime, de altfel) ale unei parti importante a industriei. As retine doar ca principalul obiectiv al activitatii dumnealui ca Director Executiv al APMGR era sa obtina de la stat conditii cat mai bune pentru companiile pe care le reprezenta", scrie Vlad Voiculescu.

El remarca faptul ca, odata cu instalarea la conducerea CNAS, Laurentiu Mihai va gestiona unul dintre cele mai mari bugete din Romania, "se va judeca cu parte din companiile ale caror interese le reprezenta pana ieri daca acestea au procese cu CNAS (pentru calcularea taxei clawback, de pilda) " si va avea acces la datele tuturor pacientilor, dar si la informatii despre fostii angajatori si despre concurentii acestora.

Un alt argument al lui Vlad Voiculescu este si acela ca noul presedinte al Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate "va putea lua masuri in favoarea (sau defavoarea) companiilor ale caror interese le reprezenta pana ieri".

Laurentiu Mihai, care din mai 2011 a fost director executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice, a fost numit membru al Consiliului de Administratie si presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, publicata miercuri seara in Monitorul Oficial.

Laurentiu Mihai este doctor in sanatate publica, specializat in medicina de familie, potrivit site-ului Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice. ...citeste mai departe despre "Un fost ministru al Sanatatii critica numirea noului presedinte CNAS: E un lobby-ist al industriei farma" pe Ziare.com

#Laurentiu Mihai CNAS , #Stiri Administratie