Un castel vechi de doua sute de ani, aflat in apropiere de resedinta regelui Mihai, a fost mistuit de foc (Foto & Video)

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 12:56
833 citiri
Un castel vechi de doua sute de ani, aflat in apropiere de resedinta regelui Mihai, a fost mistuit de foc (Foto & Video)
Foto: captura video Youtube/ Alexis RICHARD

Un incendiu a distrus un castel din Franta, cel din Divonne-les-Bains, care data din secolul al 18-lea si fusese transformat in hotel de lux.

Focul a izbucnit miercuri seara, iar imaginile surprinse arata cum flacarile au cuprins intreg acoperisul castelului. Din fericire, nu s-a inregistrat nicio victima, insa cladirea a fost in mare parte distrusa, scrie Le Figaro.

In jurul orei locale 19, (20, ora Romaniei), angajatii au fost alertati cand au vazut iesind fum si au auzit alarma de incendiu. In cladire se aflau 24 de persoane - clienti si personal -, care au fost evacuate la timp.

Focul a izbucnit la etajul al doilea si s-a propagat rapid catre acoperis, care a ars in intregime, asemenea celui de-al doilea etaj, au precizat pompierii.

Castelul se afla la granita Frantei cu Elvetia, la doar cativa kilometri de Geneva, Nyon si Versoix, oras in care locuieste regele Mihai. De altfel, zeci de pompieri elvetieni au sosit la fata locului.

Cladirea, ridicata in secolele 18 si 19, este construita pe ruinele unui vechi castel-fort din Evul Mediu, distrus in anul 1590.

Chateau de Divonne destroyed by fire. More on @wrs this morning. #divonne pic.twitter.com/GBgoBNPnyt- WRS (@wrs) 19 ianuarie 2017

Triste de voir le Chateau de Divonne en flamme #chateaudivonne #divonne pic.twitter.com/uOO5AIssbV- Gelise McCullough (@GeliseMc) 18 ianuarie 2017

...citeste mai departe despre "Un castel vechi de doua sute de ani, aflat in apropiere de resedinta regelui Mihai, a fost mistuit de foc (Foto & Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incendiu castel istoric Franta, #incendiu castel langa Versoix, #incendiu castel Divonne , #Stiri Administratie