Un avion de pasageri s-a ciocnit cu o drona langa aeroportul din Quebec

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 22:34
985 citiri
Un avion de pasageri s-a ciocnit cu o drona langa aeroportul din Quebec
Foto: CC0 Creative Commons

Un avion comercial a fost lovit de o drona, in apropierea aeroportului din Quebec, prima ciocnire de acest tip din Canada, a indicat duminica ministrul transporturilor, Marc Garneau, citat de AFP.

Aparatul, un avion al companiei Skyjet care efectua un zbor intern, a fost atins in timp ce se apropia de aeroportul Jean-Lesage din Quebec, dar a putut ateriza fara probleme.

"Este prima data cand are loc o coliziune intre o drona si o aeronava comerciala in Canada, iar eu sunt extrem de usurat sa stiu ca avionul a suferit doar daune minore si ca a aterizat in deplina siguranta", a declarat ministrul, intr-un comunicat preluat de AFP.

Potrivit Journal de Quebec, avionul, care transporta 6 pasageri si 2 membri ai echipajului, a fost lovit in aripa dreapta in timp ce se afla la o altitudine de 450 metri si la aproximativ 3 km de aeroport.

Compromiterea securitatii unei aeronave, le-a reamintit oficialul canadian utilizatorilor de drone, constituie o infractiune care se pedepseste cu o amenda ce poate ajunge la 25.000 de dolari canadieni (13.500 euro) sau cu inchisoarea, ori ambele.

El a aratat ca, de la inceputul anului, 1.596 de incidente legate de drone au fost semnalate ministerului canadian al transporturilor, dintre care 131 "ingrijoratoare din punctul de vedere al securitatii aeriene".

Reglementarea legala in vigoare in Canada interzice zborul dronelor la peste 90 de metri inaltime si la cel putin 5,5 km de un aeroport. ...citeste mai departe despre "Un avion de pasageri s-a ciocnit cu o drona langa aeroportul din Quebec" pe Ziare.com

#drona lovit avion, #acident drona aeroport , #Stiri Administratie