Un al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat in Romania

Miercuri, 04 Martie 2020, ora 14:57
966 citiri
Un al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat in Romania
Foto: Arhiva Pixabay

Inca un caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Romania.

Este vorba despre un baiat de 16 ani din Timisoara, fiul barbatului infectat si internat in cursul zilei de marti, la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara. Baiatul va fi transportat la unitatea medicala cu izoleta.

Medicul Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, a declarat ca analizele facute in cursul acestei zile la contactii pacientilor internati cu coronavirus au aratat ca infectia exista la un baiat de 16 ani.

"Analizele efectuate astazi sunt toate negative cu exceptia unui contact din familia barbatului. Este vorba de baiatul de 16 ani. Acesta va fi adus cu izoleta la spital", a declarat Virgil Musta, citat de News.ro.

Intrebat, la Parlament, daca s-a confirmat la Timisoara al cincilea caz de coronavirus, ministrul Victor Costache a raspuns: "Cel de ieri s-a negativat si s-a pozitivat un contact".

Medicii din Timisoara au facut, miercuri, 19 teste la persoanele care au intrat in contact cu cei doi pacienti deja internati la spital cu coronavirus. Este vorba de o femeie de 38 de ani si un barbat de 47 de ani. Cei doi s-au intors din Italia cu acelasi avion si au stat unul alaturi de celalalt in avion.

Pana marti, 3 persoane au mai fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care un tanar a fost deja declarat vindecat, dupa ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

Celelalte doua persoane purtatoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate in spitale de specialitate din Cluj-Napoca si Timisoara si sunt in stare stabila.

Luni, o persoana care trebuia sa stea in izolare la domiciliu din cauza virusului COVID-19 (coronavirus), dar care a parasit locuinta s-a ales cu dosar penal.

Ultimele informatii de la OMS despre coronavirus: Are rata de mortalitate mai mare decat gripa, dar poate fi tinut sub controlExclusiv Comisarul Adina Valean, despre criza coronavirusului in UE: Ce masuri se pregatesc, cum ne vor afecta vacantele si care e impactul economic pana acum ...citeste mai departe despre "Un al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat in Romania" pe Ziare.com

#coronavirus al cincilea caz, #coronavirus Romania , #Stiri Administratie