Ultimele trei avioane F-16 din primul lot cumparat ajung in Romania

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 09:48
1105 citiri
Ultimele trei avioane F-16 din primul lot cumparat ajung in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Apararii a anuntat, luni, ca alte trei avioane F-16 Fighting Falcon vor fi preluate de catre Fortele Aeriene Romane.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, secretarul de stat pentru politica de aparare si planificare, fostul ministru Mircea Dusa, si seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, vor participa miercuri, in Baza Aeriana din Monte Real, Portugalia, la ceremonia de predare-primire a celor trei avioane.

Astfel, mai transmite MApN, se finalizeaza Faza I de introducere in serviciu a avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon.

In ce priveste receptia oficiala a celor trei avioane, aceasta va avea loc saptamana viitoare, in cadrul unei ceremonii desfasurate in Baza 86 Aeriana "Locotenent aviator Gheorghe Mociornita", din Fetesti.

Ministerul Apararii mai noteaza ca valoarea totala a contractului, ce prevede achizitia a 12 avioane multirol, se ridica la 628 de milioane de euro cu TVA, fiind incheiat intre Guvernul Romaniei (prin Compania Nationala Romtehnica SA) si cel al Portugaliei.

Primele sase avioane au intrat in dotarea Fortelor Aeriene Romane pe 29 septembrie 2016, iar alte trei pe 16 decembrie 2016.

F.N. ...citeste mai departe despre "Ultimele trei avioane F-16 din primul lot cumparat ajung in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#F 16 Fighter Falcon Forte Aeriene, #avioane F 16 Fortele Aeriene Romane , #Stiri Administratie