Turismul medical în România, prăbușit de pandemie. Străinii cheltuiau până la 4.000 de euro pentru tratarea afecțiunilor în țara noastră

Marti, 17 August 2021, ora 03:45
707 citiri
Turismul medical în România, prăbușit de pandemie. Străinii cheltuiau până la 4.000 de euro pentru tratarea afecțiunilor în țara noastră
Străinii au renunțat să mai vină în România pentru intervenții/ FOTO Pixabay

Turismul medical, un domeniu în plină ascensiune până în 2020, a avut de suferit în pandemie. Cabinetele care obișnuiau să ofere pachete de turism medical pacienților, în special români plecați în străinătate, au resimțit din plin efectele pandemiei de COVID-19, din cauza restricțiilor impuse la nivelul fiecărei țări.

"Turismul medical nu avea cum să scape. De spaimă să nu se infecteze, cei care veneau în România pentru a-și face diverse intervenții, fie stomatologice, fie de altă natură, nu au mai circulat. Preferă să nu își facă niște concedii de genul acesta, în care să își rezolve problemele medicale, până ce lucrurile nu reintră în normal. Veneau români din Spania, Italia, Israel. Spre exemplu, în loc să își facă la Londra o intervenție cu 10.000 de lire sterline, preferă să dea 7.000 de euro în România", a explicat pentru Ziare.com Ionuț Nache, InaQ Consulting.

Prețuri atractive și calitate superioară

Potrivit acestuia, adevăratul turism medical e făcut de state precum Ungaria, Croația, Israel sau Turcia, țări care au avut de asemenea de suferit din cauza pandemiei de COVID-19. Dacă în 2019 piața turismului dentar era estimată la 150 de milioane de euro, estimările nu mai pot fi făcute cu precizie în prezent.

Prețurile atractive de la noi și lipsa unor lipse de așteptare erau doar câteva dintre motivele pentru care românii aflați în străinătate preferau să revină în țară. Pachetele de servicii includeau, pe lângă o gamă largă de servicii, excursii la obiectivele turistice din țară, costul avionului și cazare la hoteluri de trei sau patru stele.

Servicii pentru care se venea în România

Principalele domenii pentru care românii din străinătate obișnuiau să vină aici erau stomatologia, chirurgia estetică și plastică, chirurgia bariatrică și metabolică și serviciile oftalmologice, având în vedere că țara noastră practica prețuri cu 40% mai mici decât alte state europene dar la o calitate similară. Cabinetele stomatologice, de pildă, sunt dotate cu tehnologie medicală de ultimă generație, iar experiența medicilor de aici și-a pus cuvântul în atragerea românilor din afară.

Spre exemplu, fațetele dentare erau un motiv pentru care românii de afară veneau aici.

România comparativ cu alte state

România este mai bine poziționată decât Bulgaria din punct de vedere al pachetelor medicale pe care le oferă po ...citeste mai departe despre "Turismul medical în România, prăbușit de pandemie. Străinii cheltuiau până la 4.000 de euro pentru tratarea afecțiunilor în țara noastră" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turism medical, #turism medical pandemie, #covid, #pandemie covid, #coronavirus , #Stiri Administratie