Tudor Chirila: E in natura clanurilor politice sa fure. Avem de-a face cu o nesimtire de top, sa fim atenti. Razboiul abia a inceput

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 11:58
971 citiri

Respingerea de catre Parlament a ordonantei 13 este o mica victorie a strazii, pentru ca in orice tara normala protestele masive din ultima luna s-ar fi lasat cu demisii, spune Tudor Chirila. Artistul afirma ca oamenii trebuie sa ramana vigilenti pentru ca e in natura clanurilor politice sa fure.

"Oamenii din strada au obtinut o victorie in lupta pe care si-au asumat-o nevoit impotriva hotiei si coruptiei politicienilor. Zeci de mii s-au indignat si s-au privit in ochi cu alte zeci de mii si s-a nascut o constiinta civica colectiva fara precedent. Numai ca victoria este mica. Avem de-a face cu nesimtire de top.

(...) In orice alta tara din Europa ar fi fost de ajuns 30 - 40.000 de oameni ca sa se lase cu demisii. Doar ca noi nu suntem orice tara, iar ei au avut grija sa ridice cu indolenta si insolenta pragul numeric de la care inteleg ca trebuie sa faca schimbari sau ca nu se pot juca cu tara asta dupa bunul lor plac. Asta cred ca este victoria lor - ca vor considera cincizeci de mii in Piata Victoriei un fleac. Razboiul asta de-abia a inceput si va dura foarte mult daca ne dorim o tara cu reguli pentru toata lumea si nu un teritoriu cu oligarhi si triburi mafiote loiale puterii care-si strang mainile prin culise (PSD si PNL aceeasi mizerie).

Sincer cred ca ne vom afla in fata unei contraofensive puternice a clanurilor politice care nu vor sa inteleaga ca banii statului nu (mai) sunt ai lor. Nu poti intelege ceva ce ti se pare nenatural. E in natura lor sa fure si vor face orice ca sa o faca acoperiti, in siguranta", a scris pe Facebook Tudor Chirila.

Tudor Chirila, atac dur la Dragnea: Cat de naiv sa fii sa crezi ca-i pasa de altcineva decat de procesul lui?Tudor Chirila, la protestele din Piata Victoriei: Cat de jos am putut sa ajungem de ne conduc asemenea ticalosi?

Cunoscut ca o voce puternica in randul societatii civile, Tudor Chirila explica, printre altele, de ce e esentiala lupta impotriva coruptiei, care a scos in strada sute de mii de romani.

"Cred ca toate marile probleme ale Romaniei de la sistemul de sanatate infectat cu numiri politice, mafia medicamentelor, management dezastruos, problemele grave din Educatie (politizarea manualelor, curicula invechita, lipsa unei strategii multinanuale pe educatie) infrastructura subdezvoltata (autostrazi, cai ferate), birocratia excesiva, orasele sufocate de traficul infernal, defrisarile, dezastrul din cultura au toate ca principala cauza CORUPTIA.

Coruptia franeaza tot ...citeste mai departe despre "Tudor Chirila: E in natura clanurilor politice sa fure. Avem de-a face cu o nesimtire de top, sa fim atenti. Razboiul abia a inceput" pe Ziare.com

#Tudor Chirila proteste ordonanta coruptie , #Stiri Administratie