Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trucuri pentru reducerea facturilor la utilități: „Scoate telefonul de la încărcat, după ce s-a încărcat, nu-l lăsa peste noapte! ”

Trucuri pentru reducerea facturilor la utilități: „Scoate telefonul de la încărcat, după ce s-a încărcat, nu-l lăsa peste noapte! ”

Facturile la gaz și la curent electric pot fi reduse cu 15, chiar 20%, dacă știți cum să utilizați corect centrala termică și aparatele electrocasnice, arată Digi 24, care a consultat mai mulți specialiști din domeniu.

Potrivit sursei citate, una dintre soluții este reglarea centralei la temperaturi optime. „Cel mai bine ar fi să setați centrala undeva la 50-55 de grade, iar un termostat de ambient adițional centralei v-ar ajuta foarte mult. Termostat care ar trebuie setat undeva la 22-23 de grade, cam asta este temperatura optimă. Iar pentru partea de apă caldă menajeră, temperatura ar fi undeva la 40 de grade”, a declarat pentru Digi 24 Andrei Miu, specialist în instalații termice.

Specialistul a mai declarat că dacă o familie are apa caldă setată la 60 de grade, niciodată nu se va putea spăla cu o apă la o temperatură de 60 de grade. „Automat va folosi și apă rece, ceea ce înseamnă un cost dublu”, spune Andrei Miu.

Potrivit unui specialist consultat de Digi 24, la capitolul electrocasnice, cei mai mari consumatori din casă sunt frigiderele, aparatele de aer condiționat și mașinile de spălat. O utilizare eficientă scade valoarea facturii cu 20 la sută.

„Aparatele frigorifice să le deschidem cât mai rar și cât mai puțin, adică atât timp cât luăm alimentele. La aparatele de aer condiționat, putem seta o temperatură potrivită în cameră, 22-23 de grade, nu 16 grade! Iar la mașinile de spălat, un sfat pe care vi-l pot da este să selectăm temperatura în funcție de hainele pe care le spălăm”, spune Florin Dima, specialist în aparatură electrocasnică.

Chiar dacă investiția inițială e ceva mai mare, produsele mai scumpe sunt mai avantajoase, pe termen lung.

„La achiziționarea unui produs electrocasnic, sfatul este să optați pentru un produs de clasă energetică A. Chiar dacă diferența de cost este de 200-300 de lei, costul acesta se amortizează în timp”, subliniază Florin Dima.

Potrivit specialistului, o greșeală banală pe care o fac mulți români umflă factura la curent.

„Scoate telefonul de la încărcat, după ce s-a încărcat, nu-l lăsa peste noapte! Se aplică și în cazul laptopului, tabletei. Nu le lăsați peste noapte, pentru că ele continuă să consume, chiar dacă s-au încărcat”, este sfatul lui Florin Dima. ...citeste mai departe despre "Trucuri pentru reducerea facturilor la utilități: „Scoate telefonul de la încărcat, după ce s-a încărcat, nu-l lăsa peste noapte! ”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 578 ori
Citeste mai multe desprefacturi utilitati curent electric