Trenul cazut in rapa a ramas fara frane. Dosar penal pentru ucidere din culpa

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 20:38
1061 citiri
Trenul cazut in rapa a ramas fara frane. Dosar penal pentru ucidere din culpa
Foto: IGSU

Politistii au intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa, in cazul accidentului feroviar care a avut loc, sambata dupa-amiaza, in apropiere de Petrosani, in judetul Hunedoara, cand 14 din cele 16 vagoane ale unui tren de marfa apartinand unui operator privat au deraiat, iar cei doi mecanici au murit.

Accidentul feroviar s-ar fi produs din cauza unei defectiuni la sistemul de franare al trenului de marfa format din 16 vagoane, care a deraiat intre statiile Banita si Merisor. Unele vagoane deraiate au cazut intr-o rapa de aproximativ zece metri, traficul feroviar in zona fiind blocat.

Potrivit purtatorului de cuvant al cuvant al CFR SA, Oana Branzan, deraierea s-ar fi produs din cauza unei defectiuni la sistemul de franare al trenului, care transporta reziduuri metalice.

Din cauza trenului deraiat, circulatia pe ruta Simeria - Petrosani a fost paralizata. Doua trenuri care circula pe tronsonul Simeria - Petrosani au fost anulate, restul fiind redirectionate.

Accidentul de tren din Hunedoara a distrus calea ferata pe o lungime de 200 de metri ...citeste mai departe despre "Trenul cazut in rapa a ramas fara frane. Dosar penal pentru ucidere din culpa" pe Ziare.com

#accident tren Hunedoara dosar penal, #accident tren frane Hunedoara , #Stiri Administratie