Presedintele Consiliului European: Trei sau patru vaccinuri contra COVID-19 urmeaza sa fie disponibile la sfarsitul lui 2020, inceputul lui 2021

Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 14:38
581 citiri
Presedintele Consiliului European: Trei sau patru vaccinuri contra COVID-19 urmeaza sa fie disponibile la sfarsitul lui 2020, inceputul lui 2021
Foto: Pixabay

"Trei sau patru vaccinuri" urmeaza sa fie disponibile pana la sfarsitul lui 2020 si inceputul lui 2021 in Uniunea Europeana (UE), estimeaza presedintele Consiliului European Charles Michel intr-un interviu acordat postului RTL.

"Potrivit informatiilor noastre, speram ca, incepand de la sfarsitul anului si de la inceputul anului viitor, trei sau patru vaccinuri sa fie disponibile in mod treptat", a declarat liderul UE.

"Comisia Europeana (CE), in numele statelor membre (UE), a semnat numeroase contracte pentru a ne asigura ca, atunci cand sunt disponibiloe vaccinuri, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie", a dat asigurari fostul premier belgian.

Charles Michel a lansat de asemenea un apel anticipat.

Urmeaza sa existe mai multe vaccinuri, ceea ce va antrena probleme logistice, probleme de transport, de conservare si de desfasurare in campaniile de vaccinare, a declarat el.

"De aceea, vreau sa-i mobilizez pe sefii nostri de stat si de guverne pentru a le anticipa", a subliniat el.

"Noi am mobilizat mijloace pentru a ne asigura ca nu va fi haos atunci cand vaccinurile vor incepe sa fie disponibile", a dat el asigurari.

El a avertizat totodata impotriva unui eventual "reflex national" ale statelor membre UE.

"Acesta este un calcul prost. Impreuna vom putea scadea aceasta amenintare, care ne afecteaza de mai multe luni", a subliniat presedintele Consiliului European. ...citeste mai departe despre "Presedintele Consiliului European: Trei sau patru vaccinuri contra COVID-19 urmeaza sa fie disponibile la sfarsitul lui 2020, inceputul lui 2021" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vaccinuri, #covid, #disponibile, #an , #Stiri Administratie