Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Presedintele Consiliului European: Trei sau patru vaccinuri contra COVID-19 urmeaza sa fie disponibile la sfarsitul lui 2020, inceputul lui 2021

Presedintele Consiliului European: Trei sau patru vaccinuri contra COVID-19 urmeaza sa fie disponibile la sfarsitul lui 2020, inceputul lui 2021
"Trei sau patru vaccinuri" urmeaza sa fie disponibile pana la sfarsitul lui 2020 si inceputul lui 2021 in Uniunea Europeana (UE), estimeaza presedintele Consiliului European Charles Michel intr-un interviu acordat postului RTL.

"Potrivit informatiilor noastre, speram ca, incepand de la sfarsitul anului si de la inceputul anului viitor, trei sau patru vaccinuri sa fie disponibile in mod treptat", a declarat liderul UE.

"Comisia Europeana (CE), in numele statelor membre (UE), a semnat numeroase contracte pentru a ne asigura ca, atunci cand sunt disponibiloe vaccinuri, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie", a dat asigurari fostul premier belgian.

Charles Michel a lansat de asemenea un apel anticipat.

Urmeaza sa existe mai multe vaccinuri, ceea ce va antrena probleme logistice, probleme de transport, de conservare si de desfasurare in campaniile de vaccinare, a declarat el.

"De aceea, vreau sa-i mobilizez pe sefii nostri de stat si de guverne pentru a le anticipa", a subliniat el.

"Noi am mobilizat mijloace pentru a ne asigura ca nu va fi haos atunci cand vaccinurile vor incepe sa fie disponibile", a dat el asigurari.

El a avertizat totodata impotriva unui eventual "reflex national" ale statelor membre UE.

"Acesta este un calcul prost. Impreuna vom putea scadea aceasta amenintare, care ne afecteaza de mai multe luni", a subliniat presedintele Consiliului European. ...citeste mai departe despre "Presedintele Consiliului European: Trei sau patru vaccinuri contra COVID-19 urmeaza sa fie disponibile la sfarsitul lui 2020, inceputul lui 2021" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 315 ori
Citeste mai multe desprevaccinuri covid disponibile an