Trecem la ora de vara: Cum am ajuns sa dam primavara ceasurile inainte

Sambata, 26 Martie 2016, ora 13:50
1210 citiri
Trecem la ora de vara: Cum am ajuns sa dam primavara ceasurile inainte
Foto: Pixabay

Romania trece la ora de vara duminica dimineata. Astfel, ora trei devine ora patru.

Ora oficiala de vara, ora Europei Orientale la care trece tara noastra in noaptea de sambata spre duminica, 26 spre 27 martie 2016, a fost introdusa, in Romania, pentru prima data in 1932.

Trecem la ora de vara - Cand dam ceasul inainte cu o ora

Pana in 1939, a functionat in fiecare an, intre prima duminica din aprilie, ora 00.00, si prima duminica din octombrie, ora 01.00 (ore locale). Din 1943, practica trecerii la ora de vara a fost suspendata.

In 1979, Romania a semnat Conventia fusurilor orare, iar, in 1997, prin ordonanta guvernamentala, orarul de vara a fost corelat cu cel practicat in tarile UE.

Pe Batranul Continent, schimbarea se face in toate tarile, cu exceptia Islandei, Belarusului si Rusiei. Schimbarea, insa, nu este simultana in toate tarile, din cauza diferentei de fus orar. In unele tari, trecerea se realizeaza in prima duminica a lunii aprilie.

Prin introducerea orei ...citeste mai departe despre "Trecem la ora de vara: Cum am ajuns sa dam primavara ceasurile inainte" pe Ziare.com

#Romania trece ora vara, #dam ceasurile inainte, #ora 3 devine ora 4, #cum dam ceasul, #Romania ora vara, #ora de vara , #Stiri Administratie