Transportatorii anunta un nou protest, nemultumiti ca Guvernul nu a dat ordonantele promise

Marti, 12 Martie 2019, ora 18:17
813 citiri
Transportatorii anunta un nou protest, nemultumiti ca Guvernul nu a dat ordonantele promise
Foto: Arhiva Ziare.com

Transportatorii anunta ca vor protesta, in 20 martie, de la ora 8.30, in Piata Victoriei, fiind nemultumiti ca Guvernul nu adopta ordonantele de urgenta in domeniul transporturilor de pasageri, pe care le-a promis.

Ei spun ca acest sector de activitate nu s-a mai intalnit niciodata cu un asemenea moment, ce risca sa blocheze iremediabil transportul rutier national si judetean de pasageri.

"Dupa alte doua saptamani, mult asteptatele ordonante de urgenta in domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federatia Operatorilor Romani de Transport - F.O.R.T. considera ca sectorul de activitate in cauza nu s-a mai intalnit niciodata cu un asemenea moment, ce risca sa blocheze iremediabil transportul rutier national si judetean de pasageri", precizeaza Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) intr-un comunicat.

Transportatorii cer Guvernului eliminarea sintagmei "in mod repetat" din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane si prelungirea programelor interjudetean si judetene de transport pasageri.

"Orice alta completare adusa acestor doua modificari esentiale, nu reprezinta altceva decat incercari disperate ale unor indivizi de a modifica legea pentru acoperirea unor ilegalitati sau situatii litigioase. In data de 20 Martie, in Piata Victoriei, incepand cu ora 08.30, glasul celor ce sustin aceste modificari, cu siguranta o sa fie auzit.

Protestul se desfasoara pe modelul celui ce a declansat modificarea legii RCA, la acesta participand membrii federatiei din intreaga tara, prezenti la manifestare cu autobuze, autocare si autoturisme", se mai arata in comunicatul FORT.

De teama transportatorilor, Guvernul vrea sa modifice legea taximetriei prin OUG

Amintim ca la inceputul lunii martie, sub presiunile transportatorilor, Ministerul Dezvoltarii a lansat in dezbatere publica un proiect de ordonanta de urgenta al carui scop declarat este, in principal, sa combata pirateria din domeniul taximetriei.

Inca de la jumatatea lunii februarie, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a organizat un protest in Piata Victoriei, solicitand Cabinetului Dancila o ordonanta de urgenta pentru combaterea pirateriei din bransa.

Cum proiectul de ordonanta a intarziat sa apara, COTAR a amenintat ca va bloca soseaua Kiseleff cu peste 5.000 de masini. Pana la urma, insa, transportatorii s-au inteles cu Guvernul si au renuntat la org ...citeste mai departe despre "Transportatorii anunta un nou protest, nemultumiti ca Guvernul nu a dat ordonantele promise" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transportatori proteste , #Stiri Administratie