Când se deschide Transfăgărășanul în 2022. "Mai avem aproximativ 1,4 kilometri până în vârf" FOTO VIDEO

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 13:16
2049 citiri
Când se deschide Transfăgărășanul în 2022. "Mai avem aproximativ 1,4 kilometri până în vârf" FOTO VIDEO
Iarna nu s-a terminat încă pe Transfăgărășan FOTO News

DRDP Braşov lucrează, cu mai multe utilaje, pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului, pentru ca şoseaua să poată fi deschisă turiştilor în 2022 mai repede decât în anii trecuţi.

Se estimează că drumul montan va putea fi deschis în aproximativ două săptămâni, adică în jurul datei de 15 iunie, însă vremea este destul de capricioasă la peste 2.000 de metri altitudine, astfel că munca drumarilor este una destul de dificilă.

Directorul regional al DRDP Braşov, Tudor Duţu, a anunţat că s-a ajuns cu deszăpezirea la kilometrul 117.

”Am ajuns la kilometrul 117, mai avem până în vârf aproximativ 1,4 km. Estimăm, dacă vremea ne ajută, să terminăm aceste lucrări mult mai repede decât timpul estimat deschiderii, care de obicei este 1 iulie. Anul acesta sperăm în două săptămâni, cel puţin, să deschidem turiştilor acest sector de drum”, a declarat Tudor Duţu.

Reprezentantul DRDP Braşov anunţă că muncitorii întâmpină dificultăţi în deszăpezirea drumului din cauza vremii schimbătoare.

”Dificultăţile sunt legate de vreme, e foarte schimbătoare aici, la 2.000 de metri. Acum ne bucurăm de soare, dar dimineaţă a fost înorat, a bătut vântul. Lucrăm cu două freze pentru înlăturarea zăpezii care nu depăşeşte 1,5 - 1,8 m, cu un încărcător frontal şi cu un escavator de mare tonaj pentru înlăturarea pereţilor înalţi”, a mai declarat Duţu.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că în acest moment se lucrează pentru deszăpezire în zone ale drumului unde stratul de zăpadă are 5-6 metri.

...citeste mai departe despre "Când se deschide Transfăgărășanul în 2022. "Mai avem aproximativ 1,4 kilometri până în vârf" FOTO VIDEO" pe Ziare.com

#Transfagarasan deschis, #zapada, #Transfagarasan 2022 , #Stiri Administratie