Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transalpina va fi deschisă traficului și la iarnă, între Obârșia Lotrului și Oașa. Ce restricții sunt impuse de autorități

Transalpina va fi deschisă traficului și la iarnă, între Obârșia Lotrului și Oașa. Ce restricții sunt impuse de autorități

Drumul Naţional 67C, cunoscut și sub denumirea de Transaplina) va rămâne deschis circulaţiei rutiere şi pe perioada iernii pe tronsonul cuprins între Obârşia Lotrului şi Curpăt, între județele Vâlcea și Alba, pe distanță de 18 kilometri.

Decizia a fost luată la propunerea prefecţilor de Vâlcea şi Alba, Sebastian Fârtat şi Nicolae Albu, pentru a facilita accesul turiştilor şi nu numai către staţiunile montane din cele două judeţe.

Circulaţia va fi închisă pe perioada nopţii, între orele 18:00 - 08:00, stabilindu-se şi o restricţie de tonaj la maximum 7,5 to şi o viteză maximă de 30 km/h. SDN Vâlcea va sigura desăpezirea pe o distanţă de 14 kilometri, iar SDN Alba pe o lungime de 4 kilometri. Va fi închis, în continuare, pe perioad aiernii tronsonul dintre Obârşia Lotrului (Vâlcea) şi Rânca (Gorj).

În acest sens a fost semnat şi un protocol între direcţiile regionale de drumuri şi poduri Craiova şi Cluj, în vederea menţinerii acestui sector de drum în stare de viabilitate şi pe perioada sezonului rece, când şoseaua Transaplina este de regulă închisă.

Principalele prevederi ale protocolului privind menţinerea în circulaţie a DN 67C:

- s-a stabilit de ambele părţi modificarea intervenţiei privind activitatea de deszăpezire faţa de limitele regionalelor, şi anume DRDP Craiova, prin SDN Rm. Vâlcea, va acţiona pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 - 75+200, iar DRDP Cluj, prin SDN Alba, va acţiona pe sectorul de drum DN 67C km 75+200 - 79+200, deoarece între limitele de judeţe nu există spaţiu de întoarcere a autovehiculelor.

- s-a stabilit că fiecare DRDP, pe aceste sectoare, va asigura în permanenţă informarea privind starea părţii carosabile.

- s-a stabilit că fiecare DRDP este de acord că circulaţia va fi închisă pe timpul nopţii în intervalul 18:00-08:00 şi restricţiile de tonaj 7,5 to şi de viteză 30 km/h.

- s-a stabilit de fiecare DRDP că circulaţia va fi restricţionată, în funcţie de condiţiile meteorologice (ceaţă, ploi torenţiale, furtună, ninsori, etc.) şi ca urmare a unor fenomene cum sunt căderile de stânci şi ebulmentele pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 - km 79+200.

- s-a stabilit de fiecare DRDP ca pe coduri galbene, portocalii şi roşii (viscol, ninsoare abundentă, etc) să nu se intervină, conform Reglementărilor tehnice “Ghid privind combaterea lunecuşului şi a înzăpezirii drumurilor publice” p ...citeste mai departe despre "Transalpina va fi deschisă traficului și la iarnă, între Obârșia Lotrului și Oașa. Ce restricții sunt impuse de autorități" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 315 ori
Citeste mai multe despreTransalpina drum sosea deschisa iarna zapada trafic