Transalpina va fi deschisă traficului și la iarnă, între Obârșia Lotrului și Oașa. Ce restricții sunt impuse de autorități

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 12:49
540 citiri
Transalpina va fi deschisă traficului și la iarnă, între Obârșia Lotrului și Oașa. Ce restricții sunt impuse de autorități
Indicatoare amplasate de drumari

Drumul Naţional 67C, cunoscut și sub denumirea de Transaplina) va rămâne deschis circulaţiei rutiere şi pe perioada iernii pe tronsonul cuprins între Obârşia Lotrului şi Curpăt, între județele Vâlcea și Alba, pe distanță de 18 kilometri.

Decizia a fost luată la propunerea prefecţilor de Vâlcea şi Alba, Sebastian Fârtat şi Nicolae Albu, pentru a facilita accesul turiştilor şi nu numai către staţiunile montane din cele două judeţe.

Circulaţia va fi închisă pe perioada nopţii, între orele 18:00 - 08:00, stabilindu-se şi o restricţie de tonaj la maximum 7,5 to şi o viteză maximă de 30 km/h. SDN Vâlcea va sigura desăpezirea pe o distanţă de 14 kilometri, iar SDN Alba pe o lungime de 4 kilometri. Va fi închis, în continuare, pe perioad aiernii tronsonul dintre Obârşia Lotrului (Vâlcea) şi Rânca (Gorj).

În acest sens a fost semnat şi un protocol între direcţiile regionale de drumuri şi poduri Craiova şi Cluj, în vederea menţinerii acestui sector de drum în stare de viabilitate şi pe perioada sezonului rece, când şoseaua Transaplina este de regulă închisă.

Principalele prevederi ale protocolului privind menţinerea în circulaţie a DN 67C:

- s-a stabilit de ambele părţi modificarea intervenţiei privind activitatea de deszăpezire faţa de limitele regionalelor, şi anume DRDP Craiova, prin SDN Rm. Vâlcea, va acţiona pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 - 75+200, iar DRDP Cluj, prin SDN Alba, va acţiona pe sectorul de drum DN 67C km 75+200 - 79+200, deoarece între limitele de judeţe nu există spaţiu de întoarcere a autovehiculelor.

- s-a stabilit că fiecare DRDP, pe aceste sectoare, va asigura în permanenţă informarea privind starea părţii carosabile.

- s-a stabilit că fiecare DRDP este de acord că circulaţia va fi închisă pe timpul nopţii în intervalul 18:00-08:00 şi restricţiile de tonaj 7,5 to şi de viteză 30 km/h.

- s-a stabilit de fiecare DRDP că circulaţia va fi restricţionată, în funcţie de condiţiile meteorologice (ceaţă, ploi torenţiale, furtună, ninsori, etc.) şi ca urmare a unor fenomene cum sunt căderile de stânci şi ebulmentele pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 - km 79+200.

- s-a stabilit de fiecare DRDP ca pe coduri galbene, portocalii şi roşii (viscol, ninsoare abundentă, etc) să nu se intervină, conform Reglementărilor tehnice “Ghid privind combaterea lunecuşului şi a înzăpezirii drumurilor publice” p ...citeste mai departe despre "Transalpina va fi deschisă traficului și la iarnă, între Obârșia Lotrului și Oașa. Ce restricții sunt impuse de autorități" pe Ziare.com

Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#Transalpina, #drum, #sosea, #deschisa, #iarna, #zapada, #trafic , #Stiri Administratie