Tramvaiele din Bucuresti, un pericol public: Sindicalistii RATB acuza masluiri ale ITP si au avertizat ca ar putea lua foc

Vineri, 25 August 2017, ora 23:14
890 citiri
Tramvaiele din Bucuresti, un pericol public: Sindicalistii RATB acuza masluiri ale ITP si au avertizat ca ar putea lua foc
Foto: Digi 24 TV

Tramvaiele sunt atat de vechi in Bucuresti, incat au inceput sa ia foc in trafic, iar un sindicalist RATB acuza chiar fapte penale - inspectiile tehnice ar fi masluite.

"Inspectiile tehnice sunt masluite. Se iau de pe tramvaie bune, se pun pe cele proaste care urmeaza sa intre la ITP, apoi se pun inapoi componentele de unde s-au luat. Tramvaiul cu problemele respective circula in continuare pe traseu cu aceleasi probleme", spune sindicalistul RATB Valer Ciobanescu, citat de Digi 24.

Un alt sindicalist, Mihai Tranca, spune ca toate tramvaiele sunt vechi, iar peste 80 la suta dintre ele au mai mult de 30 de ani vechime: "Aici vorbim de tramvaiele Tatra care au aparut cand eram eu copil".

Sindicalistii chiar au trimis un memoriu catre conducere, cu probleme sesizate de angajatii RATB, in care se arata ca "tramvaiele circula in prezent cu bandaje, boghiuri foarte uzate, lonjeroane fisurate, coame uzate".

In memoriu se scria, inainte de incendiul de miercuri, ca tramvaiele vechi "pot sa produca blocaje cu orele pe linie sau mai grav, nu mai vorbim de un incendiu periculos pentru calatori".

Insa directorul RATB, Adrian Mihail, sustine ca totul este in regula: "Nu sunt probleme la ora actuala. Tramvaiele sunt sigure pentru circulatie. Totul se face conform proceselor tehnologice actuale".

Amintim ca, miercuri dimineata, un tramvai de pe linia 25 a luat foc in trafic, in intersectia bulevardelor Vasile Milea si Timisoara, in zona Afi Cotroceni din Capitala. Patru persoane au fost ranite in urma incidentului.

Ca urmare, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat demiteri si ancheta la RATB. ...citeste mai departe despre "Tramvaiele din Bucuresti, un pericol public: Sindicalistii RATB acuza masluiri ale ITP si au avertizat ca ar putea lua foc" pe Ziare.com

#tramvaie ITP masluit, #tramvai luat foc Bucuresti, #sindicalist RATB tramvaie , #Stiri Administratie