Totul despre cardul de sanatate: efecte, riscuri, avantaje

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 11:15
1707 citiri
Totul despre cardul de sanatate: efecte, riscuri, avantaje

Pacientul nu va mai fi plimbat dupa adeverinte si acte medicale, fraude de tipul celei de la Spitalul de Chirurgie Plastica nu vor mai fi posibile si vor fi salvate milioane din banii contribuabilului, afirma presedintele Casei de Sanatate Bucuresti, prof. dr. Gheorghe Iana.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, dr. Gheorghe Iana a explicat ce va face pacientul cu cardul din momentul in care acesta ii va fi adus de postas, ce date sunt inscrise pe el, unde va fi folosit, cine si in ce conditii are acces la ele.

Totodata, presedintele CASMB a aratat cum anume va opri cardul de sanatate fraudarea banilor: "Fiecare accesare de serviciu de sanatate se va face in baza acestui card, care va avea un cod PIN, la fel ca un card bancar. Daca acest cod nu va fi introdus si cardul nu va fi accesat, serviciul respectiv nu va putea fi raportat si platit."

Dr. Gheorghe Iana estimeaza ca in felul acesta frauda din sistemul asigurarilor de sanatate va scadea la sub 10%.

Cand vor avea toti ...citeste mai departe despre "Totul despre cardul de sanatate: efecte, riscuri, avantaje Interviu cu seful Casei de Sanatate Bucuresti" pe Ziare.com

#card de sanatate, #Casa de Sanatate, #Gheorghe Iana CASMB , #Stiri Administratie