Tot mai mare inghesuiala: Bucurestiul, printre orasele cu cea mai mare densitate a populatiei din UE

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 16:07
1137 citiri
Tot mai mare inghesuiala: Bucurestiul, printre orasele cu cea mai mare densitate a populatiei din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Bucuresti este unul dintre cele mai aglomerate orase din Uniunea Europeana, cu o densitate a populatiei de 9.994 de locuitori pe kilometru patrat. Cele mai aglomerate orase sunt Paris, in Franta (20.924) si Tower Hamlets, in Marea Britanie, potrivit unui raport Eurostat publicat joi.

Cea mai mare densitate a populatiei este inregistrata in orasele britanice - 10 din 15 orase europene se afla pe lista oraselor cu cea mai mare densitate. Printre acestea se afla Westminster (11.377 de locuitori pe kilometru patrat) si Brent (7.556), potrivit datelor din 2015 analizate de Eurostat.

Evrytania, din Grecia, este una dintre regiunile cu cea mai mica densitate a populatiei pe kilometru patrat (11), iar Lappi, din Finlanda, este regiunea cu doar doi locuitori pe kilometru patrat.

Densitatea medie a populatiei in Uniunea Europeana este de 117 locuitori pe kilometru patrat.

Cand vine vorba insa despre orasele cu un trafic de cosmar, Bucurestiul se afla pe locul 5 in lume. ...citeste mai departe despre "Tot mai mare inghesuiala: Bucurestiul, printre orasele cu cea mai mare densitate a populatiei din UE" pe Ziare.com

#Bucuresti densitate locuitori, #orase UE densitate locuitori, #Bucuresti top densitate locuitori UE, #cele mai aglomerate orase Europa , #Stiri Administratie