Toader: Kovesi merita titlul de doctor, teza este consistenta. Am cugetul pe deplin impacat

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 06:56
884 citiri
Toader: Kovesi merita titlul de doctor, teza este consistenta. Am cugetul pe deplin impacat

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat luni ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, merita titlul de doctor in Drept, deoarece teza acesteia este una consistenta, iar el are "cugetul impacat" cu faptul ca a facut parte din comisia care a conferit acel titlu.

Prezent la Antena 3, Toader a fost intrebat daca Laura Kovesi merita titlul de doctor in Drept, in conditiile in care s-a dovedit ca 4% din teza de doctorat reprezinta plagiat.

"Va voi dezamagi spunandu-va: da, merita. Sunt programele astea antiplagiat sau de descoperire a plagiatului. Acolo si daca pui in domeniul juridic denumirea marginala a unui text, iti spune ca este copiat. Daca pui un text de incriminare, un alineat, zice: ai copiat. Sigur ca l-ai copiat, ca doar nu inlocuiesti tu textul de lege. Eu imi aduc foarte bine momentul acela si va asigur ca vorbesc cu detasare si obiectivitate. Era o tema despre specificul criminalitatii organizate in Romania.

Doamna Kovesi isi incetase mandatul de sef la DIICOT Sibiu. Ce procuror din tara asta de la DIICOT cunoaste mai bine specificul criminalitatii organizate?

Daca eu ca profesor de la catedra ma refer la o teorie a crimei organizate si spun acolo: criminalitatea gulerelor albe, criminalitatea organizata patrunde in sferele de decizie, politica, economica a statului si influenteaza decizia in acord cu interesele ei, este un enunt frumos pe care poate l-am intuit, poate l-am preluat de la altii si asa mai departe. Dar cand un procuror care a lucrat cu dosare grele de criminalitate organizata iti scrie acelasi enunt, este cu totul altceva", a spus Toader.

Ministrul Justitiei a adaugat ca teza de doctorat intocmita de Kovesi era una "consistenta", iar el are cugetul impacat cu faptul ca a facut parte din comisia care a acordat titlul de doctor.

"Vreau sa va spun ca am teza de doctorat in formatul acela de atunci. Este o teza consistenta, este o teza cu multe enunturi la nivel de principiu, prin care se subliniaza exact aceste particularitati, aceste specific al criminalitatii organizate. Am cugetul pe deplin impacat ca am votat si am contribuit la conferirea titlului de doctor. Luati dumneavoastra teze de doctorat. Vedeti daca 4% nu-i de multe ori depasit", a adaugat Tudor Toader.

Laura Codruta Kovesi nu a plagiat si ramane cu titlul de doctor, a decis CNATDCUKovesi: Teza mea e corecta. Nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietena cu inculpatul Sebastian GhitaIndrumatorul doctoratului lui Kovesi: Am verificat foarte ...citeste mai departe despre "Toader: Kovesi merita titlul de doctor, teza este consistenta. Am cugetul pe deplin impacat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tudorel Toader Laura Kovesi plagiat , #Stiri Administratie