Timmermans: Politicienii romani incearca sa scape de presiunea din lupta anticoruptie. E inacceptabil, vom spune "nu"

Vineri, 26 Aprilie 2019, ora 18:58
891 citiri
Timmermans: Politicienii romani incearca sa scape de presiunea din lupta anticoruptie. E inacceptabil, vom spune "nu"
Foto: Facebook/ Frans Timmermans

Comisia Europeana si Partidul Socialistilor Europeni (PES) nu vor accepta ca Romania sa reduca intensitatea actiunilor anticoruptie, a declarat, in cursul unei dezbateri organizate de postul Euronews, Frans Timmermans, prim-vicepresedintele CE si candidat la postul de presedinte al Executivului UE.

In cursul unei dezbateri organizate de postul Euronews, Frans Timmermans a fost intrebat de o persoana din audienta de ce Uniunea Europeana a adoptat o pozitie dura fata de Polonia si Ungaria, dar abordarea este mai blanda fata de Romania, condusa de un Guvern social-democrat.

"Problema in Romania este lupta impotriva coruptiei. Politicienii incearca sa scape de presiunea pe care o simt in aceasta lupta impotriva coruptiei; acest lucru este inacceptabil, iar Comisia Europeana va spune 'nu', chiar si familia noastra politica va spune 'nu' in aceasta situatie", a raspuns Timmermans la dezbaterea Euronews.

Iata si mesajul transmis, vineri, de Joseph Daul, presedintele PPE, privind modificarea Codurilor Penale

"Este un fapt ca atunci cand statul de drept are probleme, cand nu exista un sistem de verificari si echilibru, coruptia va creste", a precizat Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar UE pentru Imbunatatirea Reglementarilor, Relatii Interinstitutionale, Stat de Drept si Carta Drepturilor Fundamentale.

Sefa Reprezentantei CE in Romania: Ne punem intrebarea daca instrumentele pe care le avem, inclusiv Art. 7, sunt suficiente pentru a proteja UEIn Parlamentul European s-a cerut Articolul 7 pentru Romania. Vera Jourova: Nu am ajuns la concluzia ca Romania e pe calea cea buna (Video)Timmermans avertizeaza Guvernul Dancila sa nu dea azi ordonantele pe Justitie: Comisia va actiona imediat. Nu e timp de pierdut!Comisia Europeana discuta, astazi, in premiera, starea statului de drept din Romania UPDATEParlamentul European a votat conditionarea fondurilor UE de statul de dreptPetitia "Europa, salveaza-ne de coruptie!" a ajuns la Frans Timmermans si este in analiza ...citeste mai departe despre "Timmermans: Politicienii romani incearca sa scape de presiunea din lupta anticoruptie. E inacceptabil, vom spune "nu"" pe Ziare.com

#Frans Timmermans Romania stat de drept, #Frans Timmermans lupta anticoruptie, #Frans Timmermans Romania justitie, #Frans Timmermans anticoruptie Romania , #Stiri Administratie