Timmermans: Kovesi e preferata pentru a fi primul procuror-sef european. O admir pentru curajul sau

Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 14:01
1085 citiri
Timmermans: Kovesi e preferata pentru a fi primul procuror-sef european. O admir pentru curajul sau
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans si-a aratat miercuri din nou sustinerea pentru Laura Codruta Kovesi si a spus ca a subliniat de mai multe ori in discutiile cu Guvernul de la Bucuresti ca fosta sefa a DNA trebuie sa fie lasata sa isi prezinte candidatura pentru sefia Parchetului European.

"Comisia a fost cat se poate de clara de mai multe ori deja. Laura Codruta Kovesi e candidata preferata de PE pentru a fi primul procuror-sef european. Am avut ocazia sa lucrez cu dna Kovesi mai multi ani, e o jurista de foarte buna calitate, o admir pentru curajul sau!

In ce priveste Comisia, e important ca ea sa poata sa-si prezinte candidatura, astfel incat institutiile europene sa poata lua o decizie", a spus Timmermans intr-o conferinta de presa in care a avertizat Guvernul ca, daca va merge inainte cu ordonantele de urgenta pe Justitie, Romania va fi sanctionata dur in doar cateva zile.

Intrebat daca a vorbit si cu oficiali romani despre ceea ce se intampla cu Kovesi, care e inculpata de controversata Sectie Speciala si pusa sub control judiciar, neavand voie sa paraseasca tara fara aprobarea Adinei Florea, Timmermans a raspuns afirmativ.

"Mi-am exprimat foarte clar aceasta pozitie si in discutiile cu autoritatile romane", a spus Timmermans.

- continua - ...citeste mai departe despre "Timmermans: Kovesi e preferata pentru a fi primul procuror-sef european. O admir pentru curajul sau" pe Ziare.com

#Kovesi Timmermans procuror sef european, #Kovesi inculpata Adina Florea Timmermans reactie , #Stiri Administratie