Dominic Fritz spune ca Timisoara va ajunge la o rata de infectare de 6 la mie, iar carantinarea este inevitabila

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 13:04
659 citiri
Dominic Fritz spune ca Timisoara va ajunge la o rata de infectare de 6 la mie, iar carantinarea este inevitabila

Primarul Dominic Fritz a anuntat, intr-o conferinta de presa, marti, ca inevitabila carantinarea Timisoarei, in conditiile in care numarul de infectari de Covid la mia de locuitori se apropie de 6.

Fritz a declarat ca masura carantinarii ar aduce de fapt beneficii pe termen lung. Primarul Timisoarei a mai spus ca in cadrul institutie as0a organziat un centru de coordonare pentru reactie rapida in criza Covid. Cat priveste faptul ca inevitabil Timisoara se apropie de 6 la mia de locuitori ne va duce la un o crestere exponentiala a numarului de cazuri.

"Trebuie sa spun din pacate ca este putin probabil ca vom putea evita o carantinare a orasului si de fapt a intregii zone periurbane. Ieri, DSU a dat o comunicare ca localitatile care depasesc rata de 6 cazuri la mia de locuitori trebuie sa trimita analiza privind impunerea masurii de carantina sau justificare neimpunerii acestei masuri", a declarat Dominic Fritz.

Edilul a mai precizat ca este cu atat mai importanta masura carantinarii in conditiile in care ne apropiem de sarbatorile de Craciun. O astfel de masura, a precizat Fritz, ar avea ajuta la salvarea de cat mai multe vieti. Dominic Fritz a adus drept argument in favorarea masurii faptul ca, in prezent, paturile Covid din Timisoara sunt ocupate. "Sunt in curs de aprobare inca 50 de paturi marti, dintre care 18 cu prize de oxigen", a precizat Fritz, explicand si ca decizia de carantinare se ia la nivel central, dar propunerea trebuie sa vina de la Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

"Pentru mine e exclus sa carantinam doar orasul Timisoara. Pentru mine este clar ca trebuie cu zona metropolitana. Aceasta discutie trebuie dusa in CJSU. (...) Eu tind sa cred ca o abordare mai stricta pe termen scurt ne aduce beneficii pe termen lung mai multe. Nu ma lansez in speculatii, trebuie analizate toate masurile posibile. Nu are rost sa luam masuri doar de dragul masurilor, trebuie sa luam masuri eficace si despre care stim ca vor si produce efecte in doua saptamani. Nu as vrea sa exclud nimic, pentru ca situatia e serioasa. Spitalele sunt pline, iar in alte tari aceste masuri dure se iau in alte tari cand spitalele mai au liber 20-30% capacitate pentru ca se stie ca dureaza pana masurile au efecte", a mai declarat Dominic Fritz. ...citeste mai departe despre "Dominic Fritz spune ca Timisoara va ajunge la o rata de infectare de 6 la mie, iar carantinarea este inevitabila" pe Ziare.com

#dominic fritz, #coronavirus, #Timisoara , #Stiri Administratie