The Times: Exista o "gaura in istoria Romaniei", o "rana colectiva" netratata de 25 de ani

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 16:24
685 citiri
The Times: Exista o "gaura in istoria Romaniei", o "rana colectiva" netratata de 25 de ani
Foto: Alexandra Pandrea - Memorialul Sighet

Au trecut 25 de ani de la Revolutia din 1989 si crimele regimului Ceausescu inca nu au fost pedepsite, se arata intr-un comentariu aparut in publicatia britanica The Times.

Autorul articolului reaminteste modul in care au sfarsit sotii Elena si Nicolae Ceausescu si subliniaza faptul ca Revolutia romana a pus capat unei perioade crunte de 42 de ani, in care dictatorul si-a construit palate in timp ce populatia traia intr-o saracie de nedescris, sub asuprirea Securitatii.

"La fel ca toate revolutiile, de la cea franceza si pana la Primavara Araba, si aceasta a promis mai multe decat a putut sa infaptuiasca. Totusi, din momentul in care a murit Ceausescu si pana acum, Romania a intrat in NATO, in 2004, si in UE, in 2007. A cunoscut o impresionanta crestere economica dupa recesiune, iar standardele de viata s-au imbunatatit", se arata in articolul publicat de The Times, preluat de The Australian.

Noul presedinte, Klaus Iohannis, membru al comunitatii etnice germane, a promis ...citeste mai departe despre "The Times: Exista o "gaura in istoria Romaniei", o "rana colectiva" netratata de 25 de ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Times crime comunism Ceausescu, #vinovati comunism pedepsiti, #procese comunism Ceausescu , #Stiri Administratie