The Economist: Modificarea Codului Penal in Romania ar putea conduce la o disputa constitutionala

Joi, 11 Iunie 2015, ora 22:19
1035 citiri
The Economist: Modificarea Codului Penal in Romania ar putea conduce la o disputa constitutionala
Foto: Ziare.com

O posibila modificare a Codului Penal ar putea sa-l salveze pe premierul Victor Ponta de trimiterea in judecata dupa ce a fost pus sub urmarire penala de catre DNA in dosarul Sova, pentru activitatea de avocat din 2007-2008.

Afirmatiile acestea apar joi in publicatia The Economist, care estimeaza insa ca disputa politica generata de acest dosar ar putea sa se transforme intr-una constitutionala.

Publicatia financiara britanica face referire la cele 22 de amendamente propuse pentru revizuirea Codului Penal, care daca vor fi adoptate ar putea ingreuna demersurile judiciare in cazul faptelor de coruptie. Intr-unul dintre amendamente se propune ca arestarea preventiva sa nu se mai faca pe doar pe baza unor "suspiciuni rezonabile", ci numai atunci cand exista elemente "dincolo de orice suspiciune rezonabila", in timp ce un alt amendament ar modifica definitia "conflictului de interese".

Gorghiu, mesaj pentru Putere: Sa nu stea ca oile in banci; daca pica motiunea, ma astept la o ...citeste mai departe despre "The Economist: Modificarea Codului Penal in Romania ar putea conduce la o disputa constitutionala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificare Cod Penal, #Cod Penal disputa constitutionala, #The Economist Cod Penal Romania , #Stiri Administratie