The Economist, despre Securitate si persecutia in Romania comunista

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 16:18
1170 citiri
The Economist, despre Securitate si persecutia in Romania comunista
Foto: Ziare.com

Intr-o recenta seara de joi, cativa poeti romani s-au adunat intr-un bar cu tematica sovietica din East Village, New York, pentru a comemora Revolutia romana.

Multi dintre acestia si-au impartasit amintirile dureroare ale vietii sub regimul comunist de 42 de ani al Romaniei, marcat de saracie si de lipsa alimentelor, care au culminat intr-o revolutie sangeroasa, se arata intr-un articol de pe blogul The Economist, semnat L.P.

Toti cei patru poeti locuiesc in New York, iar cei mai multi au plecat in Statele Unite la putin timp dupa Revolutie. Unul cate unul, poetii s-au ridicat si si-au citit operele, atat fictiune, cat si non-fictiune. Cele mai multe au avut legatura cu Revolutia, iar in altele se vorbea despre familie si scoala, despre maturizare si imbatranire.

Claudia Serea este unul dintre artistii care au luat cuvantul. Ea a crescut in orasul Targoviste. Cand era mica, putea vedea pe geamul de la camera sa sirul celor care asteptau la un lung rand pentru a cumpara ...citeste mai departe despre "The Economist, despre Securitate si persecutia in Romania comunista" pe Ziare.com

#The Economist regim comunist Romania, #The Economist comunism Romania, #viata comunism Romania, #regim comunist Romania, #Securitate Romania The Economist, #persecutie Romania comunism , #Stiri Administratie