The Economist, despre "literatura de puscarie" din Romania: Un sistem la fel de corupt ca si condamnatii

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 19:33
1029 citiri
The Economist, despre "literatura de puscarie" din Romania: Un sistem la fel de corupt ca si condamnatii
Foto: The Economist

Realizatorii editiei romanesti a jocului Monopoly ar trebui sa ia in considerare modificarea cartonasului "Iesi din inchisoare" cu "Scrie o carte in inchisoare", comenteaza ironic publicatia britanica The Economist, facand aluzie la numarul mare de detinuti eliberati inainte de termen datorita "lucrarilor stiintifice" elaborate in spatele gratiilor.

Romania a ajuns pe harta Monopoly - N-o sa ghicesti ce atractie a fost aleasa

Legea a fost modificata in 2013 si permite oricarui condamnat sa isi reduca pedeapsa cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisa si publicata din inchisoare, scrie The Economist.

Mai multi magnati si politicieni inchisi pentru coruptie au beneficiat de indulgenta dupa ce i-a apucat frenezia scrisului. "Este un sistem la fel de corupt ca si ei", comenteaza autorul articolului citat.

Pe lista figureaza fostul premier Adrian Nastase, George Copos, om de afaceri si fost ministru, Gigi Becali, alt magnat-politician, si Ioan Niculae, cunoscut ca fiind cel mai ...citeste mai departe despre "The Economist, despre "literatura de puscarie" din Romania: Un sistem la fel de corupt ca si condamnatii" pe Ziare.com

#carti scrise inchisoare eliberare, #Ioan Niculae carti scrise inchisoare, #Gica Popescu eliberat, #Copos plagiat , #Stiri Administratie