The Economist, despre coruptia si spaga data in spitalele din Romania

Joi, 26 Martie 2015, ora 07:13
1147 citiri
The Economist, despre coruptia si spaga data in spitalele din Romania

Coruptia ramane o problema endemica in sistemele medicale din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, pacientii continuand sa ofere mita, iar medicii, care au salarii foarte mici, sa accepte, scrie revista britanica The Economist.

Villiam Fischer este unul dintre cei mai cunoscuti medici din Slovacia. Specialistul in cardiologie a efectuat primul transplant de inima in anul 1998, iar la un moment dat a candidat la functia de presedinte al tarii.

Insa, in februarie, familia unui pacient decedat l-a reclamat pe doctorul Fischer pentru ca a luat mita 3.000 de dolari (2.700 de euro) pentru avansarea operatiei. Avocatii medicului au declarat ca acesta va pleda vinovat.

Cazul ilustreaza problema coruptiei sistemice care nu afecteaza doar Slovacia, ci si alte tari din centrul si estul Europei, noteaza The Economist.

In Letonia, chirurgul ortoped Valdis Zatlers a acceptat ceea ce a numit "plati de multumire" de la pacienti fara a le declara autoritatilor. A primit o amenda ...citeste mai departe despre "The Economist, despre coruptia si spaga data in spitalele din Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coruptie medici Romania, #spaga medici spitale Romania , #Stiri Administratie