Tataru: Nu vorbim de o relaxare decat in momentul in care putem sa ne relaxam. In acest moment nu putem

Joi, 30 Aprilie 2020, ora 16:33
809 citiri
Tataru: Nu vorbim de o relaxare decat in momentul in care putem sa ne relaxam. In acest moment nu putem
Foto: captura Digi 24

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, joi, la Suceava, ca nu se poate vorbi de relaxare decat in momentul in care aceasta se poate realiza, iar in acest moment tara noastra nu este in situatia sa se poata relaxa.

El a spus ca data de 15 mai, avansata pentru inceperea masurilor de relaxare, tine foarte mult si de evenimentele care se petrec pana atunci.

Nelu Tataru a afirmat ca, daca romanii vor respecta restrictiile si in zilele de 1, 2 si 3 mai, atunci s-ar putea vorbi de o scadere a numarului de cazuri noi si de decese.

"Daca vom respecta deciziile pe 1, 2 si 3 mai, sper sa putem vorbi de saptamana viitoare de o scadere a numarului de cazuri noi, o scadere a numarului de decese, o scadere a numarului de cazuri in terapie intensiva", a spus ministrul Sanatatii.

El a precizat ca stie ca rabdarea oamenilor este pe final si ca vin niste zile in care oamenii erau obisnuiti sa iasa la gratare, sa mearga la padure cu prietenii, dar ca spera ca anul viitor sarbatorile pascale si cele de 1 Mai sa fie facute alaturi de cei dragi.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca 15 mai, avansata ca data a relaxarii, tine mult de evenimentele care au loc pana atunci.

"In acest moment data de 15 mai, avansata ca data a relaxarii, tine foarte mult de evenimentele care se petrec pana in acel moment. Avem 1, 2 si 3 mai pe care trebuie sa-l trecem, lipsa distantarii sociale, o lipsa a autoizolarii inseamna o reluare a transmiterii in comunitate. (...) La ce restrictii avem de respectat, nu vorbim de o relaxare decat in momentul in care putem sa ne relaxam. In acest moment nu putem sa ne relaxam", a transmis Nelu Tataru.

Un secretar din Ministerul Sanatatii anunta masuri severe daca dupa relaxare apar multe cazuri de COVID-19Romania ar avea de 10 ori mai multe cazuri decat cifra oficiala. Vela avertizeaza: Daca lumea merge la plaja, gratare si chefuri, nu relaxam mult masurileOrdonanta Militara 10, in vigoare: Relaxarea masurilor pentru cei de peste 65 de ani, zboruri suspendate si reguli pentru postasi ...citeste mai departe despre "Tataru: Nu vorbim de o relaxare decat in momentul in care putem sa ne relaxam. In acest moment nu putem" pe Ziare.com

#Tataru masuri relaxare, #Tataru coronavirus , #Stiri Administratie