Tarom da afara 374 de angajati pana la sfarsitul anului

Joi, 25 Iunie 2020, ora 15:38
891 citiri
Tarom da afara 374 de angajati pana la sfarsitul anului
Foto: Facebook/ Tarom

Numarul de salariati al companiei TAROM va scadea cu 374 de persoane pana la sfarsitul anului, potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2020 al operatorului national aerian, publicat in Monitorul Oficial, iar cheltuielile cu personalul prevazute se ridica la 197,285 milioane de lei.

Astfel, conform documentului, de la un numar mediu de salariati de 1.607, TAROM va ramane la finele anului cu 1.233 de angajati.

Cheltuielile de natura salariala ale companiei vor fi anul acesta de 140,444 milioane de lei, din care 137,985 milioane de lei cheltuieli cu salariile, iar 2,459 milioane de lei reprezinta bonusuri.

Castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala este la TAROM de 7.282,92 lei.

Totodata, bugetul de venituri si cheltuieli al companiei are prevazute cheltuieli cu plati compensatorii aferente disponibilizarilor de personal, care insumeaza 24,464 milioane de lei.

Cheltuielile aferente contractului de mandat si a altor organe de conducere si control, comisii si comitete sunt de 1,978 milioane de lei.

Rezultatul pe anul in curs indica pierderi nete de 315,017 milioane de lei, la venituri totale de peste 1,013 miliarde de lei. Veniturile din exploatare pe care TAROM le tinteste anul acesta depasesc 912,536 milioane de lei, iar cele financiare ajung la 100,502 milioane de lei.

Cheltuielile totale ale companiei in 2020 sunt de 1,328 miliarde de lei, aproape 1,2 miliarde de lei fiind cheltuieli de exploatare.

La inceputul lunii iunie, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a apreciat ca TAROM poate fi salvata, dar este nevoie de o restructurare la sange, iar noua conducere impreuna cu administratorii au misiunea "sa taie in carne vie".

"Companiile aeriene din intreaga lume, companiile din Romania au inregistrat pierderi uriase, au redus cursele cu peste 95%. Compania TAROM nu se simtea bine oricum inainte de criza, era bolnava de nepotism in primul rand, dar si de alte lucruri acolo. Eu cred, am incredere ca aceasta companie nationala poate fi salvata. Tot ce depinde de Guvernul Romaniei prin acel ajutor de salvare acordat, 37 de milioane de euro, prin ajutorul de stat pe care il pregatim, facem in asa fel incat printr-o restructurare la sange a acestei companii, ea sa poata sa functioneze in continuare", a declarat Lucian Bode, la B1 TV.

Ministerul Trans ...citeste mai departe despre "Tarom da afara 374 de angajati pana la sfarsitul anului" pe Ziare.com

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#concedieri, #tarom, #reduceri personal, #cheltuieli, #companie, #disponibilizari , #Stiri Administratie