Bilete de autobuz mai scumpe si tarif unic in Bucuresti si in Ilfov. Anuntul oficial facut de directorul STB

Marti, 13 Iulie 2021, ora 16:43
717 citiri
Bilete de autobuz mai scumpe si tarif unic in Bucuresti si in Ilfov. Anuntul oficial facut de directorul STB
FOTO Mobilitate.eu

Noua politica tarifara a Societatii de Transport Bucuresti (STB) aduce de la 1 august o integrare sub aceeasi cupola a celor patru operatori regionali de transport de suprafata din zona metropolitana, astfel incat cu pretul de 3 lei pasagerul va putea circula atat in Bucuresti cat si in Ilfov, a declarat, marti, pentru AGERPRES, directorul general al STB, Adrian Crit.

"Haideti sa privim altfel, pentru ca lumea vorbeste si discuta de majorarea de tarife. Eu as vrea sa discut despre o noua politica tarifara, iar politica tarifara cuprinde niste avantaje aduse calatorilor: in primul rand o integrare a celor patru operatori regionali de suprafata din zona metropolitana, sub aceeasi cupola, de la 1 august. In al doilea rand, pe liniile expres o sa avem tarife identice ca pe zona metropolitana. (...) Noile tarife aduc avantaje majore: cu 3 lei circuli 90 de minute, acesta e primul aspect, iar cu 3 lei circuli si in Bucuresti si in Ilfov. Pana acum cu 1,3 lei circulam cu o calatorie in zona urbana si cu 1,5 lei in Ilfov. Ganditi-va la acest aspect: cele doua titluri de calatorie cumulate sunt aproape 3 lei. Deci sunt avantaje aduse calatorilor in primul rand si, e adevarat, ne ofera o oarecare predictibilitate noua. Noi integram, prin acest sistem automat de taxare, toti acesti operatori (din Ilfov, n.r.), o sa avem titluri comune", a afirmat Crit.

Directorul general al STB a subliniat ca noua politica tarifara a companiei are ca scop oferirea de facilitati calatorilor fideli, astfel ca abonamentul pe un an de zile ofera un cost al calatoriei de sub 1 leu.

"Mai mult decat atat, daca ne referim la valori, pentru ca lumea vorbeste de majorari tarifare, si aici e o chestiune discutabila, si vreau sa atrag atentia vizavi de un aspect: avem trei abonamente, ma refer la abonamentul lunar, abonamentul pe o jumatate de an si abonamentul pe un an. Asa cum ziceam, politica de transport a Municipalitatii, a UAT-urilor din Ilfov, trebuie sa fie vizavi de a aduce facilitati calatorilor fideli. Iar aici, daca ne referim la abonamentul pe o luna, care costa, in propunerea noastra si a municipalitatii, 80 de lei, pot spune ca in cei 80 de lei avem 60 de calatorii incluse in toata zona regionala, in zona metropolitana, ceea ce rezulta ca pretul calatoriei e undeva in jurul de 1,3 lei pe calatoria de 90 de minute. Daca ne referim la abonamentul pe o jumatate de an, care ar costa 400 de lei, pentru 365 de calatorii, cat inseamna dus intors calatorii zilnice, pretul calator ...citeste mai departe despre "Bilete de autobuz mai scumpe si tarif unic in Bucuresti si in Ilfov. Anuntul oficial facut de directorul STB" pe Ziare.com

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
#autobuze, #tarife, #Bucuresti, #Ilfov , #Stiri Administratie