Tariceanu vrea ca telefoanele sa ne fie ascultate de o noua autoritate independenta, dar sub controlul Parlamentului

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 19:22
747 citiri
Tariceanu vrea ca telefoanele sa ne fie ascultate de o noua autoritate independenta, dar sub controlul Parlamentului
Foto: Arhiva Ziare.com

Calin Popescu-Tariceanu, copresedinte al ALDE, vrea ca telefoanele romanilor sa fie ascultate de o autoritate independenta, dar care sa raspunda doar in fata Parlamentului.

Seful Senatlui a depus un proiect in acest sens, care vizeaza infiintarea unei noi institutii ce ar trebui sa se asigure ca "drepturile si libertatile cetatenilor nu sunt incalcate".

"Acest proiect de lege se bazeaza pe pachetul de legi privind securitatea nationala depus si intrat in dezbaterea Parlamentului incepand din 2007. Este una din componentele acestui pachet legislativ pe care impreuna cu colegii mei l-am adus la zi si am facut cateva modificari neesentiale.

Principiul este acelasi: o comunitate independenta de informatii care serveste toate celelalte autoritati, care au dreptul sa obtina accesul la convorbirile telefonice", a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca, in acest mod, interceptarile telefonice nu vor mai incalca "principiile fundamentale ale ...citeste mai departe despre "Tariceanu vrea ca telefoanele sa ne fie ascultate de o noua autoritate independenta, dar sub controlul Parlamentului" pe Ziare.com

#telefoane ascultate autoritate independenta, #interceptare telefoane , #Stiri Administratie