Noi tarife pentru energie de la 1 ianuarie 2023. Cum vor fi afectați consumatorii casnici

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 09:57
644 citiri
Noi tarife pentru energie de la 1 ianuarie 2023. Cum vor fi afectați consumatorii casnici
Noi tarife la energie electrică de la 1 ianuarie 2023 FOTO Unsplash

Guvernul Romaniei va trebui ca, pana la finalul lunii noiembrie, sa vina cu o noua ordonanta de urgenta in ceea ce priveste energia.

Ordonanta de urgenta presupune o semi-reglementare pe piata energiei. Asta inseamna ca nu va fi o reglementare clasica, ci va avea si o componenta de piata libera, sau o piata "administrata".

Pentru consumatorii casnici, schimbarile nu vor fi foarte mari. Preturile vor fi de 0,68 si 0,80 de lei, asa cum a fost si pana acum, insa se va gasi un pret fix si pentru cei 700.000 de consumatori casnici care nu se incadreaza la un consum lunar de pana in 255 KWh, potrivit antena3.ro.

Ordonanta de urgenta va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Comisia Europeana a disponibilizat 10% din Fondurile de Coeziune, aproximativ 40 de miliarde de euro la nivelul intregii Uniuni, bani care vor fi alocati pentru saracia energetica, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri si pentru sustinerea cetatenilor vulnerabili.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a explicat ca acesti bani de la Comisia Europeana pot fi utilizati inclusiv pentru compensarea facturilor. ...citeste mai departe despre "Noi tarife pentru energie de la 1 ianuarie 2023. Cum vor fi afectati consumatorii casnici" pe Ziare.com

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
#facturi energie electrica, #tarife, #energie electrica Romania, #consumatori casnici energie , #Stiri Administratie