Sute de romani cu conturile de Facebook blocate dupa ce au discutat despre proteste

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 15:42
1095 citiri
Sute de romani cu conturile de Facebook blocate dupa ce au discutat despre proteste
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe persoane s-au trezit in ultimele zile ca nu mai pot posta pe conturile lor de Facebook, accesul fiindu-le blocat imediat dupa ce au scris despre proteste sau au distribuit mesaje sau fotografii legate de acestea.

Foarte multi dintre cei care au fost blocati de Facebook au sesizat, pe pagina de Facebook a lui Dragos Stanca, Managing Partner ThinkDigital si co-fondator ICEEfest, ca s-a intamplat dupa ce au distribuit evenimentul "Bucuresti-Stop Legile Justitiei", care a avut loc in Bucuresti.

O alta persoana a fost blocata dupa ce a distribuit evenimentul "Bucuresti: Fara politicieni penali la Parada Militara".

Unii dintre utilizatori sustin ca au incercat sa posteze despre proteste sau sa distribuie stiri despre acestea si nu li s-a permis din cauza ca acel continut ar fi considerat spam.

Intr-un alt caz, o tanara care a postat o imagine facuta duminica seara in Piata Victoriei a primit de la Facebook un mesaj prin care i se transmitea ca doar ea poate sa vada postarea, deoarece este considerata spam sau nu corespunde cu standardele comunitatii. Tanara a sustinut ca a patit acest lucru la patru postari.

In aceasta situatie se afla foarte multe persoane.

O alta tanara s-a ales cu contul blocat dupa ce a distribuit o postare in care o persoana a scris ca la proteste a iesit si filosoful Mihai Sora, in varsta de 101 ani.

"Am patit-o si eu cum am intrat in perimetrul Pietei Victoriei", a notat cineva pe Facebook duminica seara.

Cuiva i-a fost blocat contul chiar dupa ce a distribuit un articol din Washington Post, despre proteste, numit "Thousands protest Romania's tax, justice laws".

Unui tanar care a adresat retelei de socializare intrebarea "De ce mi-a fost blocata functia de distribuire pe Facebook?" i s-a transmis ca "Daca ti-a fost blocata temporar functia de distribuire de postari pe Facebook, este posibil sa fi distribuit prea mult continut intr-o perioada scurta sau sa fi distribuit care au fost marcate ca nedorite.

Aspecte de retinut despre blocare:

blocarile sunt temporare si pot dura cateva ore sau cateva zile;nu putem anula aceasta blocare, indiferent de motiv.

Pentru a evita astfel de blocari in viitor, trebuie sa eviti distribuirea unui numar mare de postari sau de mesaje intr-o perioada scurta. In caz contrar, contul tau ar putea fi dezactivat definitiv".

Alte persoane s-au plans ca in news feed le-au aparut foarte putine informatii despre proteste, desi de obicei ...citeste mai departe despre "Sute de romani cu conturile de Facebook blocate dupa ce au discutat despre proteste" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conturi Facebook blocate, #acces blocat Facebook proteste , #Stiri Administratie