Sunt antibioticele din Romania ineficiente? Posibile efecte perverse ale dezinfectantilor diluati

Marti, 17 Mai 2016, ora 07:23
1006 citiri
Sunt antibioticele din Romania ineficiente? Posibile efecte perverse ale dezinfectantilor diluati

Exista studii care arata ca unele bacterii expuse la dezinfectati pot dezvolta rezistenta mai mare fata antibiotic nu numai fata de respectivii dezinfectanti, afirma conf. univ. dr. Gabriel Popescu, medic primar boli infectioase la Spitalul Matei Bals.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, conf. Popescu a aratat ca avem o problema cu utilizarea excesiva a antibioticelor in spitale, insa e foarte putin plauzibil sa avem medicamente calitativ necorespunzatoare, avand in vedere filtrele pe care le are de trecut un produs inregistrat si utilizat intr-un stat UE.

Conf. Gabriel Popescu apreciaza ca pentru a lupta cu infectiile nosocomiale sunt necesare schimbari majore la nivelul decientilor, dar si al publicului.

Dupa frisonul dezinfectantilor falsificati, a aparut cel al antibioticelor. Avem o problema cu eficienta antibioticelor in Romania?

In anumite situatii, antibioticele sunt ineficiente, situatii care pot avea mai multe explicatii. Prima tine de ceea ce arata studiile... citeste mai departe despre "Sunt antibioticele din Romania ineficiente? Posibile efecte perverse ale dezinfectantilor diluati Interviu" pe Ziare.com

#infectii nosocomiale spitale, #dezinfectanti antibiotice spital , #Stiri Administratie