Suma uriasa platita degeaba pentru paza unui aerodrom lasat in paragina de 20 de ani

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 17:42
892 citiri
Suma uriasa platita degeaba pentru paza unui aerodrom lasat in paragina de 20 de ani
Foto: Consiliul Judetean Braila

Aerodromul din orasul brailean Ianca a fost inchis in urma cu 20 de ani, iar intre timp a ajuns o ruina. Desi niciun avion nu mai aterizeaza aici de decenii, autoritatile locale platesc 800.000 de lei pe an pentru paza acestuia.

Fostul obiectiv militar este in paragina, insa Consiliul Judetean (CJ) Braila sustine ca nu pot lasa spatiul fara paza, de frica sa nu fie pradat de hotii de fier vechi, potrivit Digi 24.

Din aerodromul de la Ianca a mai ramas o pista acoperita de buruieni, un fost bloc de locuinte si doua hangare dezafectate, insa, in 1951, de aici decolau primele avioane cu reactie din Romania.

Dupa anul 1995, aerodromul a fost folosit doar ocazional de catre Ministerul Apararii, care in 2006 l-a predat Consiliului Judetean Braila. La acea vremea, fostul sef al administratiei locale se lauda cu aceasta realizare. Este vorba despre Gheorghe Bunea Stancu, aflat acum in arest pentru fapte de coruptie.

"O idee, e adevarat, cam nastrusnica a fostului presedinte, sa-l ...citeste mai departe despre "Suma uriasa platita degeaba pentru paza unui aerodrom lasat in paragina de 20 de ani" pe Ziare.com

#aerodrom Ianca paza, #aerodrom Ianca paragina, #aerodrom Ianca ruina , #Stiri Administratie