SUA ar putea extinde si la alte aeroporturi interzicerea de laptopuri in cabinele avioanelor

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 09:39
1024 citiri
SUA ar putea extinde si la alte aeroporturi interzicerea de laptopuri in cabinele avioanelor
Foto: Arhiva Pixabay

Statele Unite ale Americii ar putea extinde la alte aeroporturi interdictia de a aduce laptopuri in cabinele avioanelor, a declarat miercuri secretarul american pentru securitate interna, John Kelly.

Amenintarea exploziei unei bombe ascunse intr-un laptop "este reala, si eu cred ca ea devine tot mai reala", a declarat oficialul in timpul unei audieri in Senat, informeaza AFP.

"Am putea lua masuri intr-un viitor nu atat de indepartat pentru a extinde numarul de aeroporturi" (unde se va aplica interdictia), a adaugat el.

Washingtonul a interzis aducerea de laptopuri si tablete in cabinele avioanelor care asigura zborurile a noua companii aeriene de pe zece aeroporturi internationale, invocand in sustinerea acestei decizii riscul de atentate.

Cele opt tari ale caror companii si aeroporturi sunt vizate sunt toate aliate sau partenere ale SUA: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe si Maroc.

Marea Britanie a luat masuri similare, care se aplica avioanelor cu destinatia sau provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia si Arabia Saudita.

Responsabili in domeniul antiterorist au atentionat ca grupari jihadiste sunt pe cale sa dezvolte bombe ce ar putea fi plasate in spatiul prevazut pentru bateriile aparatelor electronice.

"Aflam in fiecare zi ca zeci de celule (jihadiste) discuta sa atace aviatia. Trebuie sa le supraveghem pentru a vedea daca ele vor trece de la discutie la actiune. Aceasta este o amenintare reala, prezenta mereu. Daca nu putem dejuca amenintarea, ne putem astepta la ajustari suplimentare (la politicile de securitate) intr-un viitor foarte apropiat", a mai spus Kelly. ...citeste mai departe despre "SUA ar putea extinde si la alte aeroporturi interzicerea de laptopuri in cabinele avioanelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA aeroporturi laptopuri interzise cabina, #SUA extinde interdictie laptopuri avioane , #Stiri Administratie