Studiu ingrijorator: 96% dintre salamurile feliate pe care le cumpara romanii contin aditivi cancerigeni

Marti, 31 Mai 2016, ora 22:32
2089 citiri

Cele mai multe dintre salamurile feliate pe care romanii le gasesc in vitrinele supermarketurilor si hipermarketurilor contin nitrit de sodiu, substanta despre care exista studii ca ar favoriza aparitia cancerului.

Acesta este concluzia unui studiu realizat de Asociatia Pro Consumatori (APC). Specialistii au analizat 51 de sortimente de salam feliat existente in comert.

"Au fost analizate sortimente de salam fabricate/distribuite de catre: Angst, Meda, Agricola, Reinert, DiaVist, Pick Ungaria, Ifantis, CrisTim, Zimbo Ungaria, Auchan, Cora, Lidl, Penny, Kaufland, Fox, Carrefour, Caroli, Goodies Meat Production, Billa, Prodprosper, Profi, Intercarn, Pikok, Espina/Spania, Kemper Germania, Kamarko/Germania si Espana Bonita/Spania", arata Asociatia Pro Consumatori intr-un comunicat.

Citeste si ce declara ministrul Agriculturii despre salam: Romania e o piata de mana a zecea

Studiul a fost realizat de o echipa de experti a APC, coordonata de conf. univ. dr. Costel Stanciu si au ...citeste mai departe despre "Studiu ingrijorator: 96% dintre salamurile feliate pe care le cumpara romanii contin aditivi cancerigeni" pe Ziare.com

#salam feliat aditivi cancer , #Stiri Administratie