Strategia Moscovei pentru socialistii bulgari seamana cu campania impotriva lui Ciolos

Sambata, 25 Martie 2017, ora 08:48
996 citiri

Au trecut trei luni de la alegerile din decembrie, iar in mintea opiniei publice sunt inca proaspete directiile de campanie ale PSD, partidul care a castigat alegerile: nu ne vindem tara strainilor, dusmanul Soros, guvernul tehnocrat - un pericol pentru siguranta nationala si o invazie de sondaje de opinie care aveau mai mult sau mai putin legatura cu realitatea, rolul lor fiind acela de a crea o stare de confuzie.

Duminica vor fi alegeri parlamentare in Bulgaria, iar un fost spion rus este consultantul principal al Partidului Socialist, care are mari sanse sa castige alegerile din tara vecina.

Intr-un articol publicat de Wall Street Journal in data de 24 martie 2016 se arata ca Partidul Socialist Bulgar a primit de la Moscova un plan detaliat cu descrierea pasilor pe care trebuie sa-i urmeze socialistii pentru a castiga alegerile.

Principalele directii de campanie trasate in document sunt distribuirea intensa de stiri false si realizarea de sondaje de opinie cu rezultate exagerate.

Documentul de 30 de pagini a fost interceptat de catre serviciile de informatii bulgare si a fost realizat de o organizatie conectata la Kremlin, conform unor surse oficiale citate de Wall Street Journal.

In luna noiembrie, candidatul Partidului Socialist in cursa prezidentiala, Rumen Radev, a castigat fara probleme pozitia de sef al statului. Acesta e un fost general al armatei bulgare din perioada comunista. E un mare admirator al lui Putin si un eurosceptic declarat. Partidul Socialist Bulgar, care are mari sanse sa castige si alegerile de duminica, doreste ca Uniunea Europeana sa ridice sanctiunile impotriva Rusiei si sa limiteze operatiunile NATO din Marea Neagra.

Rusia se implica tot mai mult in Europa de Est

Rosen Plevneliev, fostul presedinte de centru-dreapta al Bulgariei inaintea lui Radev, a declarat ca "sunt foarte ingrijorat. Activitatile Rusiei de-a lungul Europei de Est au trecut la un nou nivel".

Oficialitatile ruse au negat ca se implica in politica statelor din Europa de Est, dar considera NATO ca fiind o amenintare, o interventie armata in zona de influenta a Rusiei.

Leonid Resetnicov, fost spion rus, a recunoscut ca s-a intalnit cu liderul Partidului Socialist din Bulgaria, dar neaga ca i-ar fi dat vreun document. "Cineva a realizat o inscenare", a declarat spionul rus intr-un interviu.

"Peste teritoriile din Europa de Est, acolo unde in urma cu treizeci de ani, milioane de oameni s-au ridicat impotriva dominatiei sovietice si a ...citeste mai departe despre "Strategia Moscovei pentru socialistii bulgari seamana cu campania impotriva lui Ciolos" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vladimir Putin Europa de Est, #spion rus alegeri Bulgaria, #Ciolos fiul lui Soros , #Stiri Administratie