Steagul urias creat in Piata Victoriei si protestele de duminica au facut inconjurul lumii

Luni, 13 Februarie 2017, ora 11:16
1562 citiri
Steagul urias creat in Piata Victoriei si protestele de duminica au facut inconjurul lumii
Foto: Ziare.com

Protestele de duminica seara, la care au participat peste 100.000 de romani din tara si din diaspora, dintre care 70.000 doar in Bucuresti, sunt din nou relatate de cele mai renumite institutii de presa din lume.

"A 13-a zi a protestelor anti-guvernamentale a atras zeci de mii" de oameni, titreaza Associated Press, citata si de Fox News si The Washington Post, adaugand ca "multimea enorma adunata in Piata Victoriei a format un urias steag romanesc".

Sursa citata noteaza ca proteste cu mii de participanti au avut loc si in Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara si Iasi, in timp ce la Palatul Cotroceni au protestat circa 1.000 de persoane, cerand demisia lui Klaus Iohannis.

"Furia si neincrederea au alimentat protestele neincetate din Romania", a titrat The New York Times, subliniind ca manifestatia de duminica seara a avut loc la o saptamana de la cele mai mari proteste de dupa Revolutie.

Manifestantii au iesit "determinati sa arate celor de la putere ca actuala criza este departe de a se fi incheiat", iar demonstratia din Bucuresti a fost un semnal puternic al revoltei din tara si al pierderii increderii, de catre o mare parte a populatiei, in noul Guvern.

Sursa citata aminteste de steagul urias format cu ajutorul lanternelor si bucatilor de hartie rosie, galbena si albastra, subliniind ca temperatura era de circa -7 grade Celsius, si reda opiniile mai multor participanti la protest.

"Dupa cateva zile in care a parut ca protestele ar fi in descrestere, cu multimile nocturne in descrestere la cateva mii de oameni si in fata temperaturilor in scadere, prezenta de duminica a fost un semnal puternic ca Guvernul poate ca a gresit calculele", mai noteaza NYT.

"Romanii folosesc telefoanele pentru a protesta", titreaza BBC, alaturi de un clip cu momentul in care s-a format uriasul steag in Piata Victoriei.

Un clip similar a postat si The Wall Street Journal, impreuna cu titlul "Protestatarii creeaza un urias steag al Romaniei".

"Mii de oameni continua sa protesteze fata de Guvern in Romania", titreaza Reuters, amintind si de faptul ca "arhitectul" celebrei ordonante de modificare a Codurilor Penale, Florin Iordache, si-a dat demisia din functia de ministru al Justitiei.

Al Jazeera scrie ca "zeci de mii de oameni sfideaza frigul pentru a protesta in a 13-a zi". "Guvernul a rezistat unei motiuni de cenzura in Parla ...citeste mai departe despre "Steagul urias creat in Piata Victoriei si protestele de duminica au facut inconjurul lumii" pe Ziare.com

#proteste duminica presa externa, #presa internationala steag Victoriei, #steag pancarte Guvern , #Stiri Administratie