Primaria sustine ca STB va suplimenta numarul mijloacelor de transport, ca sa nu mai fie aglomeratie

Duminica, 08 Martie 2020, ora 18:30
742 citiri

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat, duminica dupa-amiaza, la finalul sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ca Societatea de Transport Bucuresti va suplimenta numarul mijloacelor de transport pentru a evita aglomeratia din autobuze si tramvaie.

"Primarul general a dispus suplimentarea numarului de autobuze, astfel incat aglomeratiile inauntrul mijlocului de transport sa fie evitate", a afirmat Badulescu, duminica, la finalul sedintei in care s-au discutat masurile luate pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus.

Viceprimarul Capitalei a precizat ca Politia Locala va face controale la agentii economici care isi desfasara activitatea cu publicul pentru a se asigura ca acestia nu organizeaza adunari de peste o mie de persoane, dar si pentru a fi siguri adunarile cu mai putin de o mie de oameni respecta deciziile privind prevenirea raspandirii COVID-19.

"Ne bucuram ca majoritatea agentilor economici care au acest tip de activitati in derulare au inceput sa sune, se informeaza si se conformeaza in raport de masurile impuse", a mai spus Aurelian Badulescu.

El a spus ca sanctiunile fata de cei care nu respecta vor consta in inchiderea localului si incetarea actiunii in desfasurare.

15 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate in Romania, doua fiind in Bucuresti.

Duminica a fost confirmat al 15-lea caz de infectare cu coronavirus, o femeie din Mures, de 70 de ani. Informatia a venit la mai putin de doua ore dupa ce a fost anuntat cel de-al 14-lea caz de coronavirus confirmat in Romania, o femeie din Bucuresti, de 42 de ani, apropiata de barbatul de 49 de ani diagnosticat sambata.

Reamintim ca sambata au fost confirmate patru noi cazuri de infectare cu coronavirus in Romania - un barbat din judetul Galati, de 72 de ani, care venise din Italia in urma cu o saptamana; un barbat de 49 de ani intors din Roma la sfarsitul lui februarie, primul caz din Bucuresti; o tanara de 15 ani din Timisoara si alta de 16 ani din Hunedoara.

In acest moment, in Romania avem 5 cazuri de pacienti vindecati de COVID-19 si inca 10 cazuri in care testele au iesit pozitive.

In ce priveste masurile dispuse de autoritati, incepand de duminica, au fost interzise activitatile care presupun un numar de participanti mai mare de 1.000. Totodata, au fost adoptate criteriile care pot determina inchiderea scolilor unde apare un caz de imbolnavire de COVID-19. ...citeste mai departe despre "Primaria sustine ca STB va suplimenta numarul mijloacelor de transport, ca sa nu mai fie aglomeratie" pe Ziare.com

#masuri coronavirus mijloace transport Bucuresti , #Stiri Administratie