Statul sa le dea tinerilor 15.000 de lei la nunta si tot atat la nasterea celui de al treilea copil - proiect de lege

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 15:09
956 citiri
Statul sa le dea tinerilor 15.000 de lei la nunta si tot atat la nasterea celui de al treilea copil - proiect de lege
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul UNPR Iacob Puscas propune ca la nasterea celui de-al treilea copil, familia sa primeasca 15.000 de lei, pentru recunoasterea contributiei aduse natiunii.

El a depus la Senat propunerea legislativa numita Lege privind consolidarea statului prin sustinerea cresterii demografice, care mai prevede ca tot 15.000 de lei sa primeasca si tinerii care se casatoresc pana in 35 de ani, dar care in cazul divortului ar fi obligati sa restituie suma.

Bani pentru al treilea copil

Potrivit propunerii legislative, inregistrata marti la Senat, prin familie numeroasa se intelege familia compusa din soti si cel putin trei copii.

Familia monoparentala va beneficia de prevederile legii doar in cazul decesului unuia dintre soti.

De asemenea, sunt considerati ca facand parte din familie si copiii adoptati, indiferent de modurile de stabilire a legaturii de filiatie.

In plus, familia numeroasa va beneficia de alocatie suplimentara lunara, pe familie, in cuantum de 50% din salariul ...citeste mai departe despre "Statul sa le dea tinerilor 15.000 de lei la nunta si tot atat la nasterea celui de al treilea copil - proiect de lege" pe Ziare.com

#bani nastere trei copii, #bani casatorie 35 ani, #lege bani nastere copil , #Stiri Administratie