America iese din starea de urgență impusă de pandemia COVID-19. Decretul semnat de Joe Biden

Marti, 11 Aprilie 2023, ora 07:44
121 citiri
America iese din starea de urgență impusă de pandemia COVID-19. Decretul semnat de Joe Biden
Joe Biden a semnat decretul prin care SUA ies din starea de urgență impusă de pandemia COVID-19 FOTO Arhivă

Preşedintele Joe Biden a pus oficial capăt urgenţei naţionale de sănătate Covid care, timp de peste trei ani, a stat la baza eforturilor extraordinare de a oferi îngrijiri pentru o ţară în care peste un milion de persoane au murit din cauza bolii, anunţă AFP.

Casa Albă a precizat că Biden a semnat o lege adoptată anterior de Congres "care pune capăt urgenţei naţionale legate de pandemia Covid-19".

Acest lucru închide fluxurile de finanţare generoase pentru teste Covid, vaccinuri gratuite şi alte măsuri de urgenţă puse împreună - începând cu ianuarie 2020 - pentru a încerca să elibereze cea mai mare economie a lumii din ghearele pandemiei globale.

Mai puţin clar este impactul pe care sfârşitul situaţiei de urgenţă îl va avea asupra graniţei sudice deja tensionate cu Mexicul, unde autorităţile americane se luptă de mult timp să gestioneze fluxul de imigranţi fără documente şi un număr mare de solicitanţi de azil.

O regulă cunoscută sub numele de Titlul 42 a fost utilizată în timpul urgenţei sanitare oficiale pentru a impune restricţii stricte privind acceptarea sosirilor de persoane fără documente. Cu toate că Statele Unite întorc acum oficial spatele pandemiei mondiale, administraţia Biden lucrează deja la un vaccin de ultimă generaţie şi la alte măsuri pentru a combate orice variantă viitoare a virusului, a precizat Casa Albă.

"Proiectul NextGen va accelera şi raţionaliza dezvoltarea rapidă a viitoarei generaţii de vaccinuri şi tratamente prin colaborări public-private", a declarat pentru AFP un înalt oficial al administraţiei. Un fond de cel puţin 5 miliarde de dolari este disponibil pentru a "ajuta la catalizarea progresului ştiinţific" şi pentru "a rămâne în faţa virusului în evoluţie rapidă care provoacă Covid-19". ...citeste mai departe despre "America iese din starea de urgență impusă de pandemia COVID-19. Decretul semnat de Joe Biden" pe Ziare.com

#SUA, #congres, #pandemie, #Covid 19 , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”