SRI isi apara noul sistem de tip Big Brother si spune cum va functiona

Vineri, 12 August 2016, ora 16:56
1097 citiri
SRI isi apara noul sistem de tip Big Brother si spune cum va functiona
Foto: Facebook/SRI - Serviciul Roman de Informatii

Serviciul Roman de Informatii a facut, vineri, precizari referitoare la proiectul SII Analytics, contestat de mai multe organizatii neguvernamentale.

SRI sustine ca acesta nu reprezinta o amenintare la adresa drepturilor si libertatilor cetatenesti, in caz contrar nu ar fi fost eligibil in accesarea de fonduri europene.

Potrivit acestei institutii, sistemul nu este conectat la Internet si nu detine niciun fel de date clasificate sau pentru care ar fi nevoie de mandatul unui judecator.

Reprezentantii SRI subliniaza ca SII Analytics nu are ca scop colectarea de date de la institutii, ci valorificarea celor deja existente si nici nu intercepteaza comunicatiile persoanelor. De asemenea, serviciul insista asupra faptului ca sistemul nu reprezinta un proiect de e-guvernare.

"Este un sistem care duce la modernizarea Romaniei si care, in domeniul de intelligence, ne aduce si pe noi in lumea civilizata", sustin reprezentantii SRI. Dupa cum precizeaza acestia, platforma SII Analytics ...citeste mai departe despre "SRI isi apara noul sistem de tip Big Brother si spune cum va functiona" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SRI SII Analytics, #sistem SII Analytics, #SRI sistem Big Brother , #Stiri Administratie