SRI: Cartele telefonice din Romania, folosite in Siria si Irak, posibil si de suspecti de terorism

Luni, 28 Martie 2016, ora 15:20
1274 citiri
SRI: Cartele telefonice din Romania, folosite in Siria si Irak, posibil si de suspecti de terorism
Foto: Arhiva Ziare.com

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a aratat ca mai multe cartele telefonice romanesti sunt folosite in tari precum Siria si Irak, unde opereaza reteau terorista Statul Islamic.

Informatia apare intr-un raspuns al SRI la solicitarea Digi 24, care a cerut mai multe detalii despre cine ar putea utiliza cartele pre-pay, dupa declaratia de duminica a premierului Dacian Ciolos, care a spus ca astfel de cartele din Romania au fost folosite in organizarea de atentate teroriste in UE.

Reprezentantii SRI au subliniat, totusi, ca exista posibilitatea ca acele cartele din tara noastra sa fie folosite de romani care locuiesc in zone de conflict.

Insa Serviciul nu a exclus nici posibilitatea ca acestea sa fie utilizate de catre persoane care au legatura cu organizatii teroriste, cum ar fi Statul Islamic, ce controleaza vaste teritorii din Siria si Irak.

SRI, alaturi de alti parteneri europeni, cauta persoanele care detin cartele telefonice din Romania, insa nu le-au identificat inca, ...citeste mai departe despre "SRI: Cartele telefonice din Romania, folosite in Siria si Irak, posibil si de suspecti de terorism" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cartele Siria Irak, #cartele pre pay teroristi , #Stiri Administratie