SRI: Atacuri cibernetice asupra unor site-uri romanesti, cu mesaje islamiste radicale

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 21:24
1192 citiri
SRI: Atacuri cibernetice asupra unor site-uri romanesti, cu mesaje islamiste radicale

Mai multe atacuri cibernetice au fost inregistrate in Romania asupra site-urilor apartinand unor institutii de invatamant superior si de administratie publica, incepand cu jumatatea lunii decembrie 2014, anunta Serviciul Roman de Informatii (SRI).

SRI precizeaza ca in cursul acestor atacuri au fost promovate mesaje islamiste radicale, anti-israeliene si pro-palestiniene. Unul dintre site-urile atacate este cel al Patriarhiei Romane.

Site-ul ziarului "Lumina", spart de hackeri: "Nu exista alt Dumnezeu decat Allah" (Foto)

"Pe fondul actiunilor desfasurate de gruparile hacktiviste la nivel mondial, au fost semnalate, cu o frecventa crescuta, si atacuri cibernetice derulate asupra unor sisteme informatice apartinand unor entitati publice sau private din Romania, realizate si in scopul promovarii unor mesaje de propaganda islamista.

Acest gen de entitati agresoare deruleaza, in mod continuu, actiuni de identificare a vulnerabilitatilor de securitate cibernetica, pe care le ...citeste mai departe despre "SRI: Atacuri cibernetice asupra unor site-uri romanesti, cu mesaje islamiste radicale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacuri cibernetice Romania, #atacuri site Romania islam, #site romanesti mesaje islam , #Stiri Administratie