Ce spital va depune un proiect de peste 6 milioane de euro prin PNRR. Cu banii primiți se vor reabilita unele secții

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 11:34
851 citiri
Ce spital va depune un proiect de peste 6 milioane de euro prin PNRR. Cu banii primiți se vor reabilita unele secții
Vor fi reabilitate secțiile spitalului Clinic CF Timişoara FOTO: Facebook

Un spital cunoscut din Timișoara anunţă că depune un proiect de aproape 30 de milioane de lei (6 milioane de euro) pentru modernizarea unităţii sanitare, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Acesta vizează reabilitarea, modernizarea şi extinderea unor secţii din spitalul Clinic CF Timișoara, modernizarea laboratoarelor şi achiziţionarea de echipamente destinate reducerii infecţiilor intraspitaliceşti (nosocomiale).

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Spitalului Clinic CF Timişoara, vor fi înfiinţate inclusiv saloane cu confort hotelier.

“Practic, vrem să înfiinţăm mai multe saloane cu confort hotelier, încăperi prevăzute cu sisteme de presiune negativă, în care să fie internaţi pacienţi având infecţii cu Clostridium difficile, una dintre cele mai frecvente infecţii ce pot fi dobândite intraspitalicesc, care provoacă o inflamaţie la nivelul colonului.

Formele severe de boală pot duce la deces. De ce este nevoie de izolarea acestor pacienţi? Pentru că transmiterea se poate face inclusiv prin folosirea în comun a unor obiecte contaminate. De aceea, având o structură funcţională de boli infecţioase pentru izolarea şi tratarea pacienţilor cu o asemenea infecţie, putem reduce riscul de transmitere a bacteriei şi la alţi pacienţi internaţi.

Tot în cadrul acestui proiect, ne-am propus să realizăm controlul biologic al aerului din blocul operator şi din ATI. Vrem să modernizăm blocul operator, compartimentele de chirurgie, gastroenterologie şi obstetrică-ginecologie,” a declarat conf, dr. Stela Iurciuc, managerul Spitalului Clinic CF Timişoara.

Prin acelaşi proiect, spitalul ar urma să fie dotat cu analizatoare automate sau semi-automate de identificare a micro-organismelor şi de efectuare a antibiogramelor. Totodată, vor fi cumpărate şi echipamente automate de testare şi de determinare a sensibilităţii la antibiotice.

În acelaşi timp, ar urma să fie achizitionate echipamente destinate reducerii infecţiilor nosocomiale. În această categorie intră sisteme de decontaminare a aerului din încăperi, de dezinfecţie cu abur la presiune înaltă a suprafeţelor, sisteme de sterilizare a echipamentelor de protecţie şi sisteme bazate pe tehnologii moderne cu plasmă pentru sterilizarea instrumentarului medical.

“Finanţarea prin PNRR vine în continuarea unui alt proiect, început în urmă cu un an, prin care am reuşit obţinerea de fondu ...citeste mai departe despre "Ce spital va depune un proiect de peste 6 milioane de euro prin PNRR. Cu banii primiți se vor reabilita unele secții" pe Ziare.com

Nicușor Dan: „Toate liniile de tramvai vor fi reabilitate în 2 ani”. Au fost atribuite contracte pentru 41 de kilometri
Nicușor Dan: „Toate liniile de tramvai vor fi reabilitate în 2 ani”. Au fost atribuite contracte pentru 41 de kilometri
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat miercuri, 10 aprilie, că au fost atribuite contractele pentru dirigenţia de şantier şi supervizarea lucrărilor pentru reabilitarea...
O mare companie, nevoită să dea afară aproape 500 de angajați din România. Domeniul lovit crunt de concedieri
O mare companie, nevoită să dea afară aproape 500 de angajați din România. Domeniul lovit crunt de concedieri
Gigantul american Amazon a concediat aproape 500 de angajați din România în 2023, arată datele publice ale subsidiarei din țară. Firma a avut cu peste 10% mai puțini angajați în 2023...
#spital, #Timisoara, #fonduri, #PNRR, #reabilitare , #Stiri Administratie