Spitalele vor ajunge intr-o situatie disperata. Traim cu sindromul drobului de sare si al mamaligii Interviu

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 06:20
935 citiri
Spitalele vor ajunge intr-o situatie disperata. Traim cu sindromul drobului de sare si al mamaligii Interviu
Foto: Facebook / Dorel Sandesc

In sistemul complex si haotic al salarizarii bugetarilor, oprirea exodului medicilor si cresterea calitatii actului medical nu sunt posibile fara scoaterea medicilor din sistemul bugetar, care ar costa doar cateva zeci de milioane anual, afirma prof. univ. Dorel Sandesc, presedintele Societatii Romane de Anestezie Terapie Intensiva.

Suma este infima in raport cu bugetul Ministerului Sanatatii si al CNAS, subliniaza el.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, prof. Sandesc a explicat ca pacientii ar avea numai de castigat din aceasta schimbare, avand in vedere ca in acest moment medicii anestezisti lucreaza in conditii care contravin legii.

"In fiecare an, isi dau examenul de specialitate in ATI peste 100 de medici si important este ca ei sa nu mai plece masiv. Daca nu se face nimic (...) peste un timp spitalele vor ajunge intr-o situatie disperata si vor apela singure la noul sistem, dar atunci va fi cu mult mai greu sa convinga oameni deja plecati sa revina. In sudul Romaniei ...citeste mai departe despre "Spitalele vor ajunge intr-o situatie disperata. Traim cu sindromul drobului de sare si al mamaligii Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anestezisti iesire sistem bugetar, #exod medici, #salarizare medici , #Stiri Administratie