Specialist al Bancii Mondiale: In Romania coruptii sunt arestati, dar ies dupa un an-doi si se bucura de averea furata

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 15:44
963 citiri
Specialist al Bancii Mondiale: In Romania coruptii sunt arestati, dar ies dupa un an-doi si se bucura de averea furata
Foto: Ziare.com

Sistemul de justitie din Romania ar trebui sa puna accent pe confiscarea bunurilor furate si returnarea acestora catre pagubiti, fiind necesara o eficienta mai crescuta pentru combaterea coruptiei, a declarat Ismail Radwan, specialist al Bancii Mondiale pentru managementul sectorului public.

"Vad ca nu trece o saptamana fara ca un personaj cunoscut sa nu fie anchetat. Trebuie ca sistemul judiciar din Romania sa se axeze asupra bunurilor furate. Acestea trebuie confiscate, iar banii oamenilor trebuie recuperati.

Politicienii si oamenii de afaceri corupti sunt arestati, dar ies dupa un an sau doi si se bucura in continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public", a afirmat Radwan la Foreign Investors Summit 2015.

El a aratat ca trebuie crescuta eficienta guvernelor si combaterea coruptiei.

Specialistul Bancii Mondiale a punctat ca, in ultimul an si jumatate, a stabilit relatii cu Guvernul si cu premierul pentru a rezolva o serie de probleme majore pentru ...citeste mai departe despre "Specialist al Bancii Mondiale: In Romania coruptii sunt arestati, dar ies dupa un an-doi si se bucura de averea furata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Banca Mondiala corupti Romania, #Banca Mondiala coruptie Romania, #bani corupti Romania , #Stiri Administratie